Tučniak nosí vestu, aby ho nespálilo slnko

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať

BRATISLAVA 14. augusta (WEBNOVINY) – Tučniak bez srsti, žijúci v rezervácii v anglickom grófstve Hampshire, dostal neoprénový oblek, ktorý ho má ochrániť pred spálením. Deväťročný tučniak Ralph prišiel o svoje perie pri pĺznutí, ktoré však namiesto tradičných štyroch či šiestich týždňov trvalo len jeden deň. Ralphovi tak ostala odhalená citlivá ružová pokožka, preto sa ochranári zo spoločnosti Marwell Wildlife rozhodli, že z neoprénového obleku preňho vyrobia vestičku. Ralpha by mala chrániť, dokým mu nenarastie nové perie, čo môže trvať ďalšie dva či tri týždne. Na výstroj použili nohavicu z neoprénového obleku pre dospelého človeka.

„Zo začiatku boli naňho ostatné tučniaky zvedavé, no onedlho Ralpha spoznali a opäť ho prijali medzi seba. Nevyzerá, že by mu vesta vadila, dokáže plávať a pohybovať sa v nej úplne normálne,“ tvrdí hlavný opatrovateľ tučniakov David Schofield. Vestičku mu ochranári jednoducho nasadili a urobili do nej otvory navyše pre jeho krídelká.

Hoci tučniaky nedokážu lietať, majú špeciálne perie na plávanie a každý rok im kompletne vypadá. Za normálnych okolností sa to deje v rovnakom čase, ako im rastie nové.

Informáciu zverejnil internetový portál news.bbc.co.uk.

SITA

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať