Abarth okorenil nový Fiat Punto Evo

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Abarth Punto Evo
Foto: Abarth

BRATISLAVA 28. januára (WEBNOVINY) – Koncom roka 2009 predstavil taliansky Fiat modernizovaný model Punto s označením Evo. Auto dostalo výrazne prerobenú prednú aj zadnú časť. Kompletne nový je aj interiér. Teraz si však novinku zobral do parády Abarth. Táto spoločnosť už roky upravuje Fiaty, pripravuje pretekárske špeciály tejto talianskej automobilky a v neposlednom rade vyrába najvýkonnejšie verzie Fiatu 500 a Fiatu Punto pod vlastnou značkou Abarth so škorpiónom v logu.

Nový Abarth Punto Evo tak isto dostal nové nárazníky. Oproti Fiatu však predná časť Abarthu Punto pôsobí ešte o poriadny kus športovejšie. Predné svetlá boli zatmavené, zatiaľ čo tie zadné využívajú technológiu LED. Fotky interiéru zatiaľ k dispozícii nie sú, no s najväčšou pravdepodobnosťou dostala aj verzia od Abarthu nový interiér.

Poďme však k motoru, ktorý je v prípade malých „hot-hatchov“ azda najdôležitejší. Pod kapotou pracuje rovnaká benzínová „jedna-štvorka“ preplňovaná turbodúchadlom. Jej výkon však narástol vďaka použitiu technológie MultiAir s pôvodných 114 kW (155 k) na 125 kW (170 k). Ostrejšia verzia Esseesse teraz ponúka dokonca až rovných 200 koní (147 kW) oproti predošlým 132 kW (180 k).

V novinke od Abarthu by mala mať premiéru aj nová dvojspojková prevodovka od Fiatu. Bohužiaľ, Fiaty so škorpiónom v logu sa k nám zatiaľ nedovážajú. Istá nádej na zmenu tu však je a možno sa v relatívne blízkej budúcnosti dočkáme príchodu značky Abarth na Slovensko.

Ondrej Rabatin / Webnoviny.sk

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Abarth Punto Evo
Firmy a inštitúcie Fiat