Video: Šéf F1 je zdesený zo zvuku nových motorov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Fernando Alonso
Fernando Alonso Foto: SITA/AP

MELBOURNE 20. marca (WEBNOVINY) – Šéf formuly 1 Bernie Ecclestone bol zhrozený zo „slabého“ zvuku nových pohonných jednotiek počas nedeľňajšej Veľkej ceny Austrálie. Na okruhu v melbournskom Albert Parku mali premiéru šesťvalcové motory s objemom 1,6 litra a turbom, ktoré vystriedali 2,4-litrové osemvalce používané v rokoch 2006 – 2013.

Video: Porovnanie zvukov motorov

Osemdesiattriročnému Angličanovi sa posťažoval aj šéf austrálskeho podujatia Ron Walker. Viac ako nové motory bol v Melbourne počuť krik fanúšikov, či pískanie pneumatík Pirelli pri výjazde z boxov. Ecclestone je známym kritikom novej generácie pohonných agregátov a dúfa, že F1 nájde spôsob, ako tento problém vyriešiť.

„Nebol som zdesený zvukom motorov, ale jeho nedostatkom. Tieto autá neznejú ako pretekárske. Už som sa o tom rozprával so Jeanom Todtom (prezident Medzinárodnej automobilovej federácie, pozn.). Potrebujeme vedieť, či existuje nejaký spôsob, aby nové monoposty vydávali zvuk ako naozajstné pretekárske stroje. Neviem, či je to možné, ale pozrieme sa na to. Odjazdíme pár pretekov a zistíme, čo sa dá robiť. Nemôžeme čakať celú sezónu. Potom môže byť neskoro,“ povedal Ecclestone pre austrálsky denník The Age.

Šéf efjednotky neskôr priznal, že Walker nebol jediný, ktorý ho po pretekoch kontaktoval. „Rozprával som sa aj s prezidentom Ferrari Lucom di Montezemolom. Povedal mi, že nikdy nedostal viac emailov a sťažností, že toto nie je formula 1,“ dodal Ecclestone.

Najbližšie je na programe Veľká cena Malajzie, ktorá sa uskutoční v nedeľu 30. marca na okruhu v Sepangu.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Bernie Ecclestone