Ferrari sa stavia na čelo odboja proti novým pravidlám v F1

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Ferrari horelo počas testov
Španielsky pretekár formuly 1 Pedro de la Rosa musel v piatok ráno počas posledného dňa testovania v Jereze nútene vystúpiť z dymiaceho monopostu Ferrari F138. Foto: SITA/AP

SAKHIR 4. apríla (WEBNOVINY) – Ferrari sa stavia na zadné proti revolučným zmenám vo formule 1. Tradičný účastník seriálu zatiaľ azda najviac dopláca na prechod od osemvalcových k šesťvalcovým hybridným turbomotorom, aj preto sa z neho stáva iniciátor úpravy nového kurzu.

Opiera sa pri tom o vlastný prieskum názoru fanúšikov. Až 83 percent účastníkov internetovej diskusie je vraj vrcholne nespokojných s tým, čo sa na okruhoch deje od začiatku tejto sezóny.

Ferrari tlmočilo názor viac ako 50-tisíc priaznivcov krátko po stretnutí svojho šéfa Lucu di Montezemola s majiteľom komerčných práv v F1 Berniem Ecclestonom. Obaja sa chcú pozhovárať s prezidentom Medzinárodnej automobilovej federácie (FIA) Jeanom Todtom ešte v tento víkend v Bahrajne, kde sú v nedeľu na programe tretie preteky ročníka.

Fanúšikovia vraj majú najväčšie výhrady k tomu, že sú jazdci nútení šetriť palivo, a preto taktizujú. „Navyše sa im nepáči zvuk nových motorov a celkovo sú znechutení komplikovanými pravidlami,“ uviedlo Ferrari.

V efjednotke, prirodzene, nepanuje jednota ohľadom súčasného stavu. Opačný názor ako v Maranelle majú v tíme Mercedes, ktorý vyhral úvodné dve veľké ceny. „Keď Michael Schumacher získal pre Ferrari päť titulov, pán Di Montezemolo bol ticho. To isté platí o McLarene a Red Bulle. Keď sa im darí, nemajú čo povedať,“ myslí si pilot Mercedesu Lewis Hamilton, víťaz minulotýždňovej Veľkej ceny Malajzie.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Lewis HamiltonMichael Schumacher
Firmy a inštitúcie Ferrari