Francúz Ogier štvrtýkrát triumfoval na Rely Portugalska

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Sébastien Ogier
Sébastien Ogier Foto: SITA/AP

FARO 6. apríla (WEBNOVINY) – Francúz Sébastien Ogier na Volkswagene Polo-R štvrtýkrát v kariére ovládol Rely Portugalska. Obhajca titulu majstra sveta mal po záverečnej 16. rýchlostnej skúške v cieli náskok 43,2 s pred druhým v poradí Fínom Mikkom Hirvonenom. Tretí skončil Nór Mads Östberg (+1:12,4 min). Na solídnej 30. pozícii klasifikovali Slováka Martina Kočiho. Dvadsaťjedenročný Košičan za víťazom zaostal o 33 minút.

Martin Koči so spolujazdcom Lukášom Kostkom po prvý raz v kariére vystúpili na pódium v pretekoch juniorských majstrovstiev sveta, keď v tomto hodnotení skončili na 3. priečke. Mladý Košičan oslávil svoje 21. narodeniny vo veľkom štýle. V ich predvečer – v piatok ako prvý Slovák vyhral rýchlostnú skúšku v rámci hodnotenia juniorského šampionátu JWRC.

V sobotu potom pridal ďalšie dve víťazstvá v meraných úsekoch a v nedeľu prvýkrát v kariére vystúpil na stupne víťazov. „Bola to jednoznačne moja najpodarenejšia rely. Teším sa o to viac, že sa to podarilo na jednej z najnáročnejších. Defekt v závere ma mrzí, ale pätnásťbodový štart do sezóny teší,“ uviedol v tlačovej správe košického Styllex Motorsport tímu Martin Koči. Z víťazstva medzi juniormi sa nakoniec tešil Francúz Lefebvre pred Nemcom Riedemannom.

Tridsaťročný Francúz Ogier si upevnil vedúcu pozíciu v celkovom poradí majstrovstiev sveta, pred Fínom Jarim-Mattim Latvalom má 29-bodový náskok.

Výsledky – Rely Portugalska – sobota (po 16 zo 16 rýchlostných skúšok):

1. Sébastien Ogier (Fr.) Volkswagen Polo-R 3:33:20,4 h, 2. Mikko Hirvonen (Fín.) Ford Fiesta RS +43,2 s, 3. Mads Östberg (Nór.) Citroën DS3 +1:12,4 min, 4. Andreas Mikkelsen (Nór.) Volkswagen Polo-R +4:50,5, 5. Henning Solberg (Nór.) Ford Fiesta RS +5:10,2, 6. Martin Prokop (ČR) Ford Fiesta RS +8:27,2, … 30. Martin Koči (SR) Citroën DS3 +33:02,2

Poradie MS (po 4 z 13 pretekov):

1. Sébastien Ogier (Fr.) Volkswagen Polo-R 91 bodov, 2. Jari-Matti Latvala (Fín.) Volkswagen Polo R 62, 3. Mads Östberg (Nór.) Citroën DS3 48, 4. Andreas Mikkelsen (Nór.) Volkswagen Polo-R 36, 5. Mikko Hirvonen (Fín.) Ford Fiesta RS 36, 6. Thierry Neuville (Belg.) Hyundai i20 23, … 15. Jaroslav Melichárek (SR) Ford Fiesta RS 4

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Andreas MikkelsenJari-Matti LatvalaMartin KočiMikko HirvonenSébastien OgierThierry Neuville