Volkswagen má problém, v Amerike sťahuje autá z predaja

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Jetta
Jetta od Volkswagenu. Foto: SITA, AP

BRATISLAVA 10. apríla (WEBNOVINY) – Spoločnosť Volkswagen AG zastaví predaj približne 27-tisíc vozidiel modelov Jetta, Beetle, Beetle Convertible a Passat v Severnej Amerike. Motory s objemom 1,8 litra a automatickou prevodovkou by totiž mali mať problémy práve s prevodovkou. Spoločnosť Volkswagen o tom informovala v stredu.

Automobily vyrobené po prvom februári by totiž mohli z prevodovky strácať kvapalinu. V extrémnych prípadoch by podľa spoločnosti Volkswagen mohol hroziť požiar vozidla. Z celkového počtu 27 tis. dotknutých vozidiel bolo 25 tis. na americkom trhu a 2 tis. v Kanade. Spoločnosť však zdôraznila, že v súvislosti s týmito problémami sa neobjavili žiadne správy o požiaroch, nehodách či zraneniach. Volkswagen tiež dodal, že problematické modely sa nachádzajú iba v Severnej Amerike.

Koncern VW pôsobí aj na Slovensku. Spoločnosť VW Slovakia, a. s. patrí k najväčším exportérom, investorom i zamestnávateľom v súkromnom sektore na Slovensku a zamestnáva viac ako 9 400 ľudí. V súčasnosti v bratislavskej fabrike vyrába automobily VW Touareg, Audi Q7, VW up!, Seat Mii, Škoda Citigo, karosérie Porsche Cayenne a prevodovky. V závode v Martine vyrába podnik komponenty pre podvozky a prevodovky a v Košiciach pripravuje vozidlá na export do Ruska.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie Volkswagen