Trápenie Sebastiana Vettela, na nováčika Ricciarda nestačí

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Vettel formula
Jazden stajne Red Bull Sebastian Vettel. Foto: SITA/AP

MILTON KEYNES 22. apríla (WEBNOVINY) – Úradujúci a štvornásobný majster sveta formuly 1 z tímu Red Bull Sebastian Vettel sa po zmene pravidiel dostal nečakane do problémov a v úvode sezóny nestačí na nového kolegu Daniela Ricciarda.

Rýchlejší nováčik

Dvadsaťšesťročný Nemec dostal počas uplynulej Veľkej cene Číny na okruhu v Šanghaji už druhýkrát po sebe pokyn do vysielačky, aby pred seba pustil rýchlejšieho austrálskeho nováčika. Vettel tomu najskôr vzdoroval, dokonca si aj vyžiadal informácie o Ricciardovej stratégii, no napokon ustúpil.

Víťaz 39 veľkých cien Vettel zrejme nie je úplne zžitý s novým monopostom RB10. „Myslím si, že Sebastian prežíva momentálne ťažké časy, pretože sa v aute necíti tak, ako by chcel. V určitých oblastiach nastavenia vozidla je nesmierne citlivý, no nedostáva žiadanú spätnú väzbu. Sprievodným dejom toho všetkého je zvýšená degradácia pneumatík oproti Danielovi. To je u Sebastiana veľmi nezvyčajné. Ihneď, ako vyrieši tieto problémy, bude späť v hre,“ povedal šéf Red Bull Christian Horner pre autosport.com.

Austrálska hviezda

Úplne opačne je na tom Vettelov kolega. Ricciardo zažiaril už na úvodnom podujatí v austrálskom Melbourne, kde skončil na druhom mieste. O doposiaľ životný úspech ho po pretekoch obrala Medzinárodná automobilová federácia (FIA) za porušenie pravidla o predpísanej spotrebe paliva.

V troch kvalifikáciách tohto ročníka bol Ricciardo lepší ako Vettel a v posledných dvoch pretekoch (v Bahrajne a Číne) vyjazdil pre rakúsku stajňu aj viac bodov než štvornásobný šampión. „Vo všetkých štyroch veľkých cenách predviedol Daniel fantastický výkon. Zatiaľ odvádza vynikajúcu prácu. Jeho sebavedomie rastie, v aute sa zdá byť veľmi pokojný, jeho spätná väzba je neobyčajná a keď rozpráva do vysielačky, znie to, ako keby bol niekde na káve počas dlhej cesty. Užíva si to, čo momentálne robí,“ dodal Horner.

Suverénmi tejto sezóny sú jazdci Mercedesu, ktorí si podelili víťazstvá na štyroch úvodných podujatiach. Nico Rosberg vedie poradie pilotov so 79 bodmi, jeho tímový kolega Lewis Hamilton zaostáva o štyri body. Nasledujúca Veľká cena Španielska v Barcelone sa uskutoční 11. mája.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Lewis HamiltonNico RosbergSebastian Vettel