Rosberg podpísal viacročný kontrakt a ukázal novú prilbu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Nico Rosberg
Nico Rosberg počas sobotňajšej kvalifikácie na okruhu Silverstone. Foto: SITA/AP

BRACKLEY 16. júla (WEBNOVINY) – Vedúci muž seriálu majstrovstiev sveta formuly 1 Nico Rosberg podpísal nový kontrakt s tímom Mercedes. Dvadsaťdeväťročný Nemec, ktorý prišiel do tímu F1 v roku 2010, súhlasil s podmienkami viacročnej zmluvy.

Pred víkendovou domácou Veľkou cenou Nemecka vedie Rosberg hodnotenie šampionátu o štyri body pred tímovým kolegom z Mercedesu Lewisom Hamiltonom. Tento rok vyhral tri z deviatich pretekov a päťkrát bol druhý. Ostatnú Veľkú cenu Veľkej Británie nedokončil pre problémy s prevodovkou.

Syn bývalého fínskeho šampióna F1 Kekeho Rosberga by mal na základe informácií denníka Bild zarobiť podľa nového kontraktu do roku 2017 celkovo 55 miliónov eur. „Máme za sebou náročnú cestu na pozície, na ktorých sme teraz. Ďakujem za fantastickú podporu od Mercedesu. Som hrdý, že môžem riadiť strieborný šíp modernej doby,“ vyhlásil Rosberg, ktorý definitívne vyvrátil špekulácie o svojom odchode do iného tímu.

Rosberg zároveň v Hockenheime predstavil aj novú prilbu. Na počesť nových futbalových majstrov sveta má na čierno-zlato-červenej pokrývke hlavy pohár šampiónov a štyri hviezdy pripomínajúce počet triumfov Nemecka na vrcholnom futbalovom turnaji.

Nico rosberg
Foto: twitter.com

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Nico Rosberg
Firmy a inštitúcie Mercedes Benz