Hrdí majitelia Trabantov majú celoslovenský zraz na Tajvane

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Trabant, kultové auto NDR
Foto: SITA/Marián Peiger

KOŠICE 25. júla (WEBNOVINY) – V Košiciach sa v piatok popoludní začína XIII. ročník celoslovenského zrazu trabantov, ktorý organizuje Trabant klub Košice.

Ako v piatok za organizátorov informoval Marek Hanispal z košického Trabant klubu, očakávajú účasť približne 50 osádok a do dvesto milovníkov Trabantov z Poľska, Maďarska, Čiech a zo Slovenska, ktorí dočasne zaparkujú svoje tátoše v autokempingu Tajvan v Čani neďaleko Košíc.

Obrazom: Trabanty sú kultovými autami NDR

„V sobotu predpoludním sa vydáme na spanilú jazdu mestom Košice. Pôjdeme do košickej zoologickej záhrady v Kavečanoch, kde máme naplánovanú Trabi Safari. Návštevníkom ZOO osádky predstavia svoje autá od 10:30. Od 14:00 si budú môcť autá prezrieť Košičania v centre mesta pri Auparku,“ informoval Hanispal.

Trabanty, ktoré sa od druhej polovice minulého storočia preháňali mestami, sú už skôr raritou. Dnes ich vlastnia už iba tí, pre ktorých sa stal trabant koníčkom. „Je v tom kus nostalgie, ale aj výnimočnosti. Oči zvedavcov si vás nájdu tak, ako aj nablýskané Ferrari,“ dodal Hanispal. Celoslovenský zraz trabantov potrvá do nedele.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať