Hamiltonovi zhorel monopost, pole position pre Rosberga

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Lewis Hamilton
Katastrofou sa druhýkrát po sebe v tejto sezóne skončila kvalifikácia pre Lewisa Hamiltona. Foto: SITA/AP

BUDAPEŠŤ 26. júla (WEBNOVINY) – Jazdec formuly 1 Nico Rosberg zvíťazil v sobotňajšej kvalifikácii na Veľkú cenu Maďarska.

Vedúci pilot hodnotenia tohtoročného seriálu majstrovstiev sveta triumfoval v premenlivých poveternostných podmienkach takmer o takmer pol sekundy pred úradujúcim a štvornásobným svetovým šampiónom Sebastianom Vettelom z Red Bullu.

Pre jazdca Mercedesu Rosberga to bolo už šieste kvalifikačné prvenstvo v tejto sezóne a celkovo desiate v kariére. Z tretieho miesta v nedeľu vyštartuje Valtteri Bottas z tímu Williams, za Rosbergom zaostal o 0,683 s.

Katastrofou sa druhýkrát po sebe v tejto sezóne skončila kvalifikácia pre Lewisa Hamiltona. Brit, ktorý vyhral na Hungaroringu všetky tri tréningy a počínal si doteraz suverénne, nezajazdil v prvej časti Q1 ani jedno merané kolo, pretože sa mu krátko po výjazde z boxov vznietil monopost.

Minulý týždeň v Nemecku zasa nedokončil kvalifikáciu pre haváriu. Nedarilo sa ani Kimimu Räikkönenovi z Ferrari, ktorý obsadil až 17. pozíciu.

„Preferoval by som, ak by som mohol už od úvodu bojovať s Lewisom. To by mi dodávalo maximálnu dávku adrenalínu a motivácie. Dnešná kvalifikácia bola ťažká a nepredvídateľná,“ povedal víťazný Rosberg, ktorého doplnil smoliar Hamilton: „Hlavou mi prechádza mnoho myšlienok, ale zajtra sa musím pokúsiť všetko preklopiť do pozitív. Už to prichádza do bodu, keď nejde len o smolu. Musíme sa zlepšiť.“

Nedeľňajšie preteky, ktoré budú jedenástymi v tohtoročnom seriáli majstrovstiev sveta, sú na programe o 14.00 h.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Nico RosbergValtteri Bottas