Modelová rada Monte Carlo prináša dynamiku vozidlám ŠKODA

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
ŠKODA Fabia Monte Carlo Foto: ŠKODA AUTO

BRATISLAVA 6. augusta (WBN/PR) – Športovo ladený a individualizovaný dizajn modelov ŠKODA Monte Carlo prináša do modelovej palety značky viac emócií. ŠKODA rozšírila v tomto roku ponuku o modely ŠKODA Citigo Monte Carlo a ŠKODA Yeti Monte Carlo. Na jeseň bude nasledovať ŠKODA Rapid Spaceback Monte Carlo. Na Rally Monte Carlo oslavovala ŠKODA historické triumfy, ktoré teraz znovu ožívajú v nových modeloch Monte Carlo.

Akčné modely Monte Carlo sú mimoriadnou poctou úspešnej 113-ročnej športovej histórii značky ŠKODA. V roku 1936 sa značka prvýkrát zúčastnila kráľovnej rally, legendárnej Rally Monte Carlo. Hneď prvýkrát sa ŠKODA s modelom Popular vo svojej triede umiestnila na druhom mieste. Pri príležitosti tohto úspechu automobilka uviedla na trh model ŠKODA Popular Monte Carlo. Vďaka výraznej aerodynamicky tvarovanej zadnej časti sa tento model stal dizajnovou ikonou. Ďalší výrazný úspech zaznamenala ŠKODA s modelom 130 RS v roku 1977, keď sa značke podarilo dosiahnuť na Rally Monte Carlo double v rámci triedy.

Na tieto úspechy nadväzujú dnešné vozidlá edície ŠKODA Monte Carlo. „Stále viac zákazníkov si praje individuálne ladené a emotívne vozidlá, ktoré majú niečo navyše,“ hovorí člen predstavenstva spoločnosti ŠKODA AUTO pre oblasť predaja Werner Eichhorn. „Modely Monte Carlo ponúkajú túto individualitu v spojení so špičkovou výbavou pri atraktívnom pomere ceny a úžitkovej hodnoty. Súčasne stelesňujú úspešnú športovú tradíciu našej značky,“ dodáva Eichhorn.

Na počiatku radu novodobých vozidiel s prívlastkom Monte Carlo stála roku 2011 ŠKODA Fabia, ktorá svojím emocionálnym dizajnom prekonala všetky očakávania. Modely Monte Carlo sa okrem iného vyznačujú čiernou maskou chladiča, čiernymi kolesami z ľahkých zliatin, vyšším stupňom tónovania skiel od stĺpika B dozadu a ďalšími dizajnovými prvkami v kontrastnom čiernom prevedení. Yeti Monte Carlo možno navyše objednať aj s čiernou strechou. V interiéri sú okrem iného výrazné trojramenné športové volanty, športové sedačky, špeciálne dekory poťahov sedadiel a dekoračné prvky v štýle Monte Carlo.

Foto: ŠKODA AUTO

Na jeseň tohto roku bude debutovať nová ŠKODA Rapid Spaceback Monte Carlo. ŠKODA Rapid Spaceback je už zhruba rok prvým kompaktným hatchbackom značky ŠKODA. Svieži dizajn oslovuje nové skupiny zákazníkov. Nová verzia Monte Carlo zaujme svojou dynamikou a výrazným vzhľadom. Prednú časť charakterizuje čierny rám masky chladiča, široký čierny otvor vstupu chladiaceho vzduchu aj na čierno zafarbené svetlomety a hmlovky. Akčný model bude mať aj šestnásťpalcové alebo sedemnásťpalcové čierne kolesá z ľahkej zliatiny. Prahy sú kryté čiernymi lištami. Športový dizajn pokračuje aj v interiéri, okrem iného v podobe trojramenného volantu potiahnutého kožou s červeným obšitím a červeno obšitou manžetou radiacej páky. K tomu možno prirátať i športové sedačky v dizajne Monte Carlo, kryty pedálov z ušľachtilej ocele a červeno obšité čierno vkladané textilné koberčeky. Rapid Spaceback Monte Carlo bude ponúkaný so širokou paletou motorov modelu Rapid Spaceback (tri benzínové a dva dieselové motory).

Foto: ŠKODA AUTO

ŠKODA Citigo Monte Carlo je svižný mestský automobil v atraktívnom rally dizajne. Edícia Monte Carlo je v ponuke s benzínovým pohonom. Akčný model prichádza na čiernych pätnásťpalcových kolesách z ľahkej zliatiny, na želanie môže byť automobil vybavený čiernymi šestnásťpalcovými kolesami. Citigo Monte Carlo má športový podvozok, ktorý je o 15 milimetrov znížený. Okrem toho sa vyznačuje sklami s vyšším stupňom tónovania od stĺpika B dozadu, čiernym spojlerom vpredu a vzadu, čiernym difúzorom a čiernymi krytmi vonkajších spätných zrkadiel. Na dverách a na zadnej časti je vozidlo polepené fóliou, ktorá tvorí kontrast s príslušným hlavným odtieňom laku. Aj interiér vozidla ponúkne športový nádych. Nájdeme tu okrem iného trojramenný kožený volant, čierny stropný panel, čierne výplne a poťahy sedadiel v štýle Monte Carlo. Palubná doska v špeciálnom dizajne Monte Carlo má vloženú intarziu v čiernom dekoračnom laku. Atraktívny športový vzhľad modelu Citigo Monte Carlo dopĺňajú textilné koberčeky s červeným obšitím.

Foto: ŠKODA AUTO

Mimoriadne atraktívny športový výraz dostala tiež ŠKODA Yeti Monte Carlo. Maska chladiča, predný a zadný spojler i strecha sú lakované na čierno. Automobil má okrem toho špeciálne tvarované nárazníky. Rovnako kryty vonkajších spätných zrkadiel a prahové lišty sú čierne. Yeti Monte Carlo prichádza na čiernych sedemnásťpalcových kolesách z ľahkej zliatiny, so sklami s vyšším stupňom tónovania od stĺpika B dozadu. Aj interiér vozidla má športový charakter a je vybavený trojramenným športovým volantom, hlavicou radiacej páky a madlom ručnej brzdy s koženými prvkami a červeným obšitím, sériovo dodávanými športovými sedadlami, krytmi pedálov z ušľachtilej ocele a dekoračnými lištami Monte Carlo. Yeti Monte Carlo bude k dispozícii s tromi preplňovanými benzínovými motormi a tromi turbodieselami.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie Škoda Auto