Márquez spravil z MotoGP nudu, podľa šéfa Hondy je ako Tomba

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Marc Márquez
Marc Márquez Foto: SITA/AP

RÍM 23. augusta (WEBNOVINY) – Španielsky fenomén seriálu majstrovstiev sveta cestných motocyklov Marc Márquez spravil z triedy MotoGP poriadnu nudu, vo veku 21 rokov ho už zaraďujú k nesmrteľným postavám svetového športu.

Obhajca prvenstva triumfoval v prvých desiatich pretekoch tejto sezóny, po jedenástych má v hodnotení astronomický 77-bodový náskok pred tímovým kolegom Danim Pedrosom z Repsolu Honda.

„Všetci ostatní pri ňom vyzerajú ako amatéri. To, čo predvádza v súčasnosti, je absolútne okúzľujúce,“ povedal podľa sport1.de bývalý päťnásobný šampión v najsilnejšej kubatúre Mick Doohan. „Márquez je pre mňa ako Alberto Tomba, legendárny taliansky lyžiar, ktorý svojimi slalomovými kúskami ohuroval masy,“ poznamenal tímový šéf Hondy Livio Suppo.

Márquezovi prestrihol v Brne na Veľkej cene ČR víťaznú šnúru spomenutý Pedrosa, Španiel skončil štvrtý. „Istým spôsobom spadlo z mojich pliec bremeno, ľudia už odo mňa nebudú očakávať víťazstvo v každých pretekoch,“ komentoval „úľavu“ po pretekoch starší brat Álexa Márqueza zo seriálu Moto3.

Video: Najkrajšie momenty z Veľkej ceny Českej republiky

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Marc Márquez