Kvalifikáciu na VC Veľkej Británie ovládol suverénny Márquez

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Marc Márquez
Španielsky jazdec Marc Márquez vyhral všetkých desať Veľkých cien v kráľovskej kubatúre MotoGP a neohrozene kráča za obhajobou prvenstva. Foto: SITA/AP

SILVERSTONE 30. augusta (WEBNOVINY) – Úradujúci majster sveta v cestných motocykloch v triede MotoGP Marc Márquez zvíťazil v sobotňajšej kvalifikácii na Veľkú cenu Veľkej Británie.

Dvadsaťjedenročný španielsky jazdec tímu Repsol Honda dosiahol na okruhu Silverstone najlepší čas 2:00,829 min. Z prvého miesta vyštartuje už desiatykrát v sezóne. Na Britských ostrovoch sa pritom pôjde dvanáste podujatie tohtoročného seriálu MS.

Na druhom mieste skončil taliansky pretekár Andrea Dovizioso na Ducati, za víťazom zaostal o viac ako tri desatiny sekundy. Tretie miesto na štarte patrí španielskemu jazdcovi tímu Movistar Yamaha Jorgemu Lorenzovi (+0,346 s), ktorý sa na Silverstone radoval už tri razy v kariére a bude obhajovať vlaňajšie prvenstvo. Nedeľňajšia veľká cena MotoGP má naplánovaný začiatok na 14.00 h SELČ.

Výsledky:

1. Marc Márquez (Šp.) Honda 2:00,829 min, 2. Andrea Dovizioso (Tal.) Ducati +0,311 s, 3. Jorge Lorenzo (Šp.) Yamaha +0,346, 4. Aleix Espargaró (Šp.) Forward Yamaha +0,619, 5. Dani Pedrosa (Šp.) Honda +0,635, 6. Valentino Rossi (Tal.) Yamaha +0,721

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Andrea DoviziosoDani PedrosaJorge LorenzoMarc MárquezValentino Rossi