Homola môže byť majstrom Európy, rozhodne sa na Sicílii

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Citroën C2 (Homola)
Foto: Homola Motorsport

BRATISLAVA 24. septembra (WEBNOVINY) – Jeden z najúspešnejších slovenských automobilových pretekárov v súčastnosti Matej Homola odcestuje s celým tímom Homola Motorsport na ďalekú Sicíliu, kde sa počas víkendu (27. – 28. 9.) na trati okolo jazera Pergusa rozhodne o držiteľovi titulu majstra Európy cestovných automobilov FIA ETCC 2014. Dvadsaťročnému Homolovi patrí pred derniérou 2. miesto v hodnotení šampionátu o 20 bodov za lídrom Nikolajom Karamyševom z Ruska.

Už sa neviem dočkať prvých tréningov na Sicílii,“ povedal Matej Homola v tlačovej správe a pokračoval: „Chýbajú mi už preteky FIA ETCC, dva mesiace bez napätia je dosť. Aktívne som ich síce využil na preteky v iných sériách, absolvoval som napríklad adrenalínovú súťaž na Ariele Atom so stíhačkou, ale pretekársky špeciál BMW potrebuje osobitný jazdecký štýl. Práve preto som rád, že sme absolvovali krátky test na Slovakia Ringu. Sme dobre pripravení a chceme zabojovať o európsky titul. Na lídra síce strácam 20 bodov, ale tento víkend sa budú udeľovať dvojité porcie bodov, takže všetko je ešte otvorené. Naším cieľom je vyhrať obe jazdy, čo by nám prinieslo najcennejší pohár v triede TC2T. Verím, že sa mi to podarí a pomôže mi to na ceste do FIA WTCC v roku 2015.“

Spomenutý 4950 metrov dlhý taliansky okruh bol dejiskom pretekov FIA ETCC aj vlani a Matejovi Homolovi sa na ňom darilo. V druhom šprinte dokázal zvíťaziť a aj zásluhou tohto triumfu napokon bojoval o majstrovský titul 2013.

Na Sicílii sú v sobotu 27. septembra na programe tréningy a kvalifikácia (17.00 h), v nedeľu 28. 9. sa prvé preteky (11 kôl) začnú o 12.15 h a druhé preteky (tiež na 11 kôl) od 14.00 h.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Matej Homola