Schumacher robí pokroky, lekár mu predpovedá vyzdravenie

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Michael Schumacher
Michael Schumacher Foto: SITA

PARÍŽ 23. októbra (WEBNOVINY) – Francúzsky lekár, ktorý ošetroval Michaela Schumachera po jeho vážnej nehode na lyžiarskom svahu predpovedá sedemnásobnému majstrovi sveta formuly 1 vyzdravenie v horizonte nasledujúcich troch rokov.

Jean-Francois Payen sa o prominentného pacienta staral v nemocnici v Grenobli takmer pol roka. Nedávno navštívil Schumacherovcov v ich švajčiarskom dome. Potvrdil, že Nemec už viac nie je v kóme a jeho stav vykazuje známky pokroku.

„Život po zranení hlavy je o veľmi malých krokoch vpred. Máme nádej, ale musíme jej dať čas,“ povedal Payen pre rozhlasovú stanicu RTL.

Štyridsaťpäťročný Schumacher sa od septembra zotavuje v domácom prostredí. Úspešný pretekár na penzii spadol 29. decembra minulého roka pri lyžovačke s priateľmi a 14-ročným synom vo francúzskom stredisku Méribel tak nešťastne, že narazil hlavou do skaly. Lekári v Grenobli ho po dvoch operáciách mozgu udržovali v umelom spánku. Preberať ho začali koncom januára, o prebudení informovali v polovici júna.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Michael Schumacher