Za oponou tímu formuly 1 Caterham to v závere sezóny vrie

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Caterham
Caterham Foto: SITA/AP

LONDÝN 23. októbra (WEBNOVINY) – Za oponou tímu formuly 1 Caterham to v závere sezóny vrie. Konzorcium Engavest ako nový majiteľ hrozí právnymi krokmi proti Tonymu Fernandesovi, ktorý v júni zoskupenie predal, ale svoj podiel si ponechal. Formálne je stále zodpovedný za chod Caterhamu, preto švajčiarsko-blízkovýchodné konzorcium dalo ruky preč od riadenia. „Keď niečo kupujete, mali by ste za to zaplatiť. Jednoduché,“ komentoval situáciu malajzijský veľkopodnikateľ prevádzkujúci leteckú spoločnosť AirAsia a tiež anglický prvoligový futbalový klub Queens Park Rangers.

Noví „majitelia“ tvrdia, že splnili všetky podmienky vrátane platby za podiely, ktoré však zostali v rukách Fernandesa. „Pán Fernandes je naďalej majiteľom Caterhamu a nesie plnú zodpovednosť za jeho riadenie,“ uviedol Engavest.

Majiteľ marketingových práv F1 Bernie Ecclestone označil situáciu za neprehľadnú. „Pokúšame sa pomôcť, ako to len ide,“ povedal Ecclestone pre BBC.

V Caterhame už dlho panuje chaos, konzorcium v rámci reštrukturalizácie prepustilo 30 zamestnancov, v septembri odstúpil šéf tímu Christian Albers, nahradil ho asistent Manfredi Ravetto.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Bernie Ecclestone