Tím F1 Caterham je zbalený do Abú Zabí, peniaze ešte nemá

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Caterham
Caterham Foto: SITA/AP

LONDÝN 14. novembra (WEBNOVINY) – Insolventný tím formuly 1 Caterham je zbalený a pripravený presunúť sa do Abú Zabí na záverečné preteky sezóny. Jeho monoposty chýbali na ostatných dvoch veľkých cenách v USA a v Brazílii. Caterham je v nútenej správe a vypísal verejnú zbierku s cieľom získať 2,35 milióna libier. Táto suma mala byť podmienkou účasti v Abú Zabí, ale všetko môže byť inak, pretože sa črtá podpis zmluvy s investorom.

„Všetko je hotové. Sme zbalení a pripravení. Čakáme len na podpis zmluvy,“ uviedol správca konkurznej podstaty Finbarr O’Connell zo spoločnosti Smith & Williamson. Investor je naviazaný na potenciálneho jazdca. Caterham má momentálne minimálne jedno miesto v kokpite voľné, pretože Švéd Marcus Ericsson pred dvoma dňami s okamžitou platnosťou rozviazal kontrakt. Už dávnejšie sa dohodol so Sauberom, že zaň bude jazdiť v nasledujúcej sezóne.

„Máme viacero zmluvných možností, táto konkrétna je spojená s pilotom, ktorý je s nami v kontakte,“ uviedol pre BBC O’Connell, meno ale neprezradil. Naznačil však, že tím pôjde do Spojených arabských emirátov aj v prípade, že verejná zbierka nebude úplne úspešná.

Zbierkou zverejnenou na crowdcube.com sa Caterhamu podarilo 9 hodín pred jej koncom získať od 4846 prispievateľov 1 871 920 libier, čo je 79 percent cieľovej sumy.

Šéfovi formuly 1 Berniemu Ecclestonovi sa táto iniciatíva nepáči, je vraj pre šport pohromou a on by nikdy do podobnej „žobráckej misky“ neprispel.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia