Dunajská Lužná sa v sobotu hemžila veteránmi

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
RCC Challenge 2011
Foto: RCC

BRATISLAVA 19. septembra (WEBNOVINY) – RCC Challenge je z roka na rok lepšou akciu. Svedčí o tom rastúci počet účastníkov. Renault Classic Club organizuje každoročne počas leta zraz členov klubu, no na záver sezóny usporadúva pravidelne v septembri aj RCC Challenge. Ide o akciu určenú nie len majiteľom klasických Renaultov, ale aj vozidiel iných značiek. Práve preto zvykne byť na RCC Challenge viac posádok, aj keď je to iba jednodňová akcia. Tohto roku ich prišlo až 45, čo je zatiaľ najväčší počet. Docestovali aj štyri posádky z Čiech a tiež štyri z Rakúska. Nechýbala ani naša redakcia za volantom webnovinovo – zeleného Renaultu 15 TS z roku 1974.

Tajuplný itinerár

Z predošlých akcií sme boli zvyknutí na istý typ navádzania. Netušili sme však, že všetky naše skúsenosti nám budú v tomto prípade zbytočné. Pred úvodnou rozpravou vedel o tejto zákernosti jedine predseda Renault Classic Clubu, Matúš Pribylský. Potom, čo skončil s výkladom itineráru, bol stále jediný, kto tomu rozumel. Nám to ale neprekážalo a s odhodlaním sme sa postavili na štart. Štartovalo sa v peknom prostredí jazdeckého areálu Davidov blízko Dunajskej Lužnej. Po prvých pár kilometroch sme zistili, že improvizáciou to predsa len nepôjde a snažili sme sa pochopiť, o čo organizátorom išlo. Po tom, čo sme trošku pohli rozumom vysvitlo, že v podstate je nový itinerár možno ešte lepší, ako ten predošlý. Určite nám niečo v tom zmysle ráno hovoril aj predseda. Nevadí, sranda musí byť.

Prvá etapa s dĺžkou 60 km končila v kultúrnom dome v Dunajskej Lužnej, kde pre nás organizátori okrem výborného gulášu pripravili aj výstavu rôznych starožitných predmetov a veteránov. Pri pohľade na ne sa viacerým vynárali v pamäti krásne spomienky.

Druhá etapa bola o čosi kratšia a končila opäť v areáli Davidov, kde boli vyhlásené výsledky. Na prvom mieste skončila česká posádka Renaultu 12 – Pavel a Petr z Renault Clubu Praha. Druhé miesto obsadili Slováci – Martin a Martina z Ford Clubu na Forde Fiesta Mk.1. Tretie miesto poputovalo opäť do Čiech a do toho istého klubu. Obsadili ho Milan a Lukáš na Renaulte 5 GTE.

RCC Challenge 2011
Foto: RCC

Foto: RCC

RCC Challenge 2011
Foto: RCC

Foto: RCC

RCC Challenge 2011
Foto: RCC

Foto: RCC

RCC Challenge 2011
Foto: RCC

Foto: RCC

RCC Challenge 2011
Foto: RCC

Foto: RCC

Výhercom srdečne blahoželáme, organizátorom ďakujeme za skvelú akciu a netrpezlivo čakáme na jej ďalší ročník. Kiež by bolo takýchto podujatí viac…Aby vám ten nasledujúci ročník RCC Challenge-u neunikol, sledujte stránku Renault Classic Clubu.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať