Ecclestone je spokojný s organizáciou Veľkej ceny USA

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Ecclestone, Bernie
šéf formuly 1 Bernie Ecclestone. Foto: SITA/AP

AUSTIN 16. novembra (WEBNOVINY) – Šéf formuly 1 Bernie Ecclestone prejavil veľkú spokojnosť s organizáciou Veľkej ceny USA v texaskom Austine i s pripravenosťou trate na okruhu Americas.

„Američania odviedli vynikajúcu prácu. Nemôžem žiadať nič lepšie,“ povedal po príchode do Texasu Ecclestone pre Daily Telegraph.

Preteky formuly 1 sa na územie Spojených štátov vracajú po piatich rokoch. Naposledy sa konali v Indianapolise 17. júna 2007.

„Amerika by sa zrejme zaobišla bez efjednotky a tá zasa bez Ameriky, ale som rád, že sme späť,“ uviedol 82-ročný Brit. „Všetci sme z toho nadšení, hoci jediným nedostatkom je teraz počasie. Privítali by sme viac slnka,“ uviedol pred piatkovými meranými tréningami Ecclestone.

Hoci všetku slávu za stavbu okruhu zožal hlavný dizajnér okruhu Americas, známy staviteľ tratí pre preteky formuly 1 Hermann Tilke, najväčší tvorivý podiel na ňom má bývalý pretekár a v súčasnosti obchodník a promotér Tavo Hellmund.

Ten sa v súčasnosti snaží získať prostriedky na organizáciu podujatia formuly 1 v Mexiku, odkiaľ pochádza jeho rodina. Budúcnosť efjednotky v tejto krajine vidí reálne aj Ecclestone. „Ak by sa im v Mexiku podarilo vybudovať taký skvost ako v Austine, nebude to žiadny problém,“ povedal šéf seriálu MS formuly 1.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Bernie Ecclestone