Marussia predstavila nový monopost i jazdca

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Marussia
Formula tímu Marussia Foto: SITA/AP

JEREZ 5. februára (WEBNOVINY) – Tím Marussia v utorok slávnostne prezentoval nový monopost pre sezónu 2013 formuly 1 s názvom MR02 a zároveň verejnosti predstavil jazdca Maxa Chiltona.

Všetko sa odohralo počas testovania na okruhu v španielskom Jereze. Nové vozidlo je vybavené systémom na obnovenie kinetickej energie známym ako KERS, ktorý modely Marussie pre minulú sezónu nemali.

Dvadsaťjedenročný anglický pretekár Max Chilton, ktorý nahradil v tíme Nemca Tima Glocka, zažije v novej sezóne debut v efjednotke.

Chvíľku mi trvalo, než som včera zaspal, ale teraz sa už neviem dočkať štartu,“ povedal Chilton pred začiatkom testovania pre Sky Sports. Očakáva sa, že k mladému Angličanovi sa ako jazdec číslo 2 pripojí 23-ročný Brazílčan Luiz Razia. „Nevieme sa dočkať a chceme vidieť naše výkony na trati,“ dodal Chilton.

Šéf Marussie John Booth verí, že systém KERS výrazne zvýši šance tímu na prienik do najlepšej desiatky, to sa mu vlani nepodarilo.

Z prvých testov nášho nového monopostu máme dobré pocity. Veľakrát sme tvrdili, že vlaňajšia absencia KERS bola rozhodujúcim faktorom pri našom konečnom umiestnení. Tento systém bol chýbajúcim článkom a my sme sa rozhodli klásť dôraz na aerodynamiku,“ povedal Booth.

Naši inžinieri počas zimy pripravovali implementáciu KERS, chceme ho testovať od tohto týždňa. Všetci v tíme sú optimistami a tešia sa na všetko, čo nás čaká,“ dodal šéf účastníka MS F1, ktorý sídli v anglickom Banbury. Sezóna 2013 sa začne 17. marca v Melbourne pretekmi Veľkej ceny Austrálie.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať