Mazda CX-7 končí

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Mazda CX 7 2.2 MZR CD
Foto: Ondrej Rabatin

BRATISLAVA 23. augusta (WEBNOVINY) – Mazda CX-7 je obľúbeným SUV-čkom športovo založených vodičov. V danej cenovej kategórii je to asi to najšportovejšie SUV na trhu. Presvedčili sme sa o tom aj v redakčnom teste. Ak ste si však na Mazdu CX-7 šetrili, neodkladajte jej kúpu dlhšie, aby nebolo neskoro. Výroba je momentálne zastavená, na predaj budú už iba skladové autá.

Mazda CX-7 sa začala predávať už v roku 2006 v USA. Do Európy dorazila o rok neskôr. V roku 2010 bola naposledy modernizovaná, no konca roka 2012 sa už ale nedočkala. Prečo? Odpoveď je jednoduchá – Mazda CX-5.

Mazdu CX-7 postupne vyradili z hry konkurenti z vlastných radov. V USA a Rusku sa darí ešte väčšiemu SUV s označením CX-9, v Európe sa zas veľmi ujala menšia Mazda CX-5. Kvôli vysokému dopytu musela Mazda dokonca zvýšiť produkciu modelu CX-5 až o pätinu.

Ani samotní predstavitelia automobilky Mazda nevidia v pokračovaní výroby modelu CX-7 veľký zmysel. Nová Mazda CX-5 je lacnejšia a úspornejšia a pritom Mazda CX-7 nie je adekvátne väčšia a priestrannejšia. Ak ale túžite práve po Mazde CX-7, teraz je posledná chvíľa na kúpu nového auta.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie Mazda