Mercedes 300 SL Competition Special – nález roka

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Mercedes 300 SL Competition Special
Foto: worldcarfans.com

BRATISLAVA 1. októbra (WEBNOVINY) – O tom, že jedného dňa nájdeme nejaký pekný veterán v nejakej starej stodole, sníva asi každý nás, ktorí sa veteránom venujeme. Istý Rudi Koniczek si takýto sen splnil. Po rozsiahlom pátraní sa mu toto auto podarilo nájsť v kalifornskej Santa Monice.

Rudi Koniczek už zreštauroval kusy s poradovým číslom 1 a 6 zo špeciálnej série Competition Special. História všetkých exemplárov so špeciálnej 29-kusovej edície je známa. O aute s poradovým číslom 21 sa však dlho nič nevedelo. Nakoniec ho Koniczek a jeho tím vypátral v stodole pod kopou starých počítačov. Trvalo dva dni, kým sa okolo auta vôbec dalo chodiť.

Auto patrilo istému Tomovi Welmersovi. Ten ho v roku 1955 dostal od svojich rodičov ako darček k promóciám. S autom jazdil až do roku 1970, kedy sa pokazila prevodovka. Nikto mu to nevedel opraviť, a tak auto odparkoval do garáže. Na štyridsať rokov.

Teraz je auto v rukách Koniczeka, ktorý pracuje na tom, aby ho dostal do špičkovej kondície. Očakávaná predajná cena zrejme bude mať sedem cifier (v amerických dolároch).

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie Mercedes