Modernizovaná Mazda 2 sa predstaví v Paríži

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Mazda 2
Foto: mazda

BRATISLAVA 23. augusta (WEBNOVINY) – Facelift Mazdy 2 prichádza iba po troch rokoch od jej uvedenia do predaja. Zmeny v oblasti dizajnu sú preto naozaj minimálne. Predné svetlá dostali novú optiku, nový je predný nárazník aj mriežka chladiča s väčším logom, ktoré teraz zasahuje až do nárazníka.

V rámci modernizácie boli všetky motory Mazdy 2 upravené tak, aby spĺňali emisnú normu Euro 5. Nešlo však o veľmi výrazné zásahy a teda paleta motorov ostáva nezmenená. Konštruktéri sa navyše pohrali s nastavením podvozka, ktorý by mal byť teraz komfortnejší. Novinkou je možnosť objednať si auto s automatickou prevodovkou.

Nový motor 1.6 MZ-CD

Popri modernizovanej Mazde 2 predstaví automobilka z Hirošimy aj nový vznetový štvorvalec s objemom 1,6 litra. Motor 1.6 MZ-CD s výkonom 85 kW doplní ponuku pohonných jednotiek Mazdy 5. Nový motor kombinovaný so šesťstupňovou manuálnou prevodovkou je so spotrebou 5,2 litra nafty na 100 km kombinovanej prevádzky o 15% úspornejší ako predošlý dvojliter.

Nový agregát sa bude montovať aj pod kapotu Mazdy 3. Tam nahradí staršiu pohonnú jednotku s rovnakým objemom, no výkonom 80 kW. Napriek tomu, že nový motor má iba o 5 kW viac, disponuje o 12% vyšším krútiacim momentom (270 Nm). V spojení so šesťstupňovou manuálnou prevodovkou spotrebuje iba 4,4 litra nafty na 100 km kombinovanej prevádzky, čo je o 0,1 litra menej ako v prípade predchodcu.

Ondrej Rabatin / Webnoviny.sk

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie Mazda