Na VC Macaa znova kosila smrť, nehodu neprežil Phillip Jau

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Chevrolet
Foto: SITA/AP

HONGKONG 16. novembra (WEBNOVINY) – Tohtoročná Veľká cena Macaa si vybrala svoju druhú obeť, následkom nehody na piatkovej kvalifikácii pretekov okruhových automobilov Touring Car Cup zahynul hongkonský jazdec Phillip Jau.

Organizátori príčinu úmrtia nezverejnili, jeho Chevrolet Cruz v plnej vysokej rýchlosti narazil na mestskom okruhu Kuej-a do steny a začal horieť. Pilot zostal v kabíne, odkiaľ ho vyslobodili záchranári. Previezli ho do nemocnice, kde po pol hodine skonal.

Vo štvrtok sa kvalifikácia na tradičné motoristické podujatie stala osudnou pre portugalského motocyklového jazdca Luísa Filipeho de Sousu Carreiru. Tridsaťpäťročný pretekár tragicky zahynul po páde v tzv. rybárskej zákrute. Podľa organizátorov Carreiru vyhlásili za mŕtveho dvadsať minút po prevoze do nemocnice.

Veľká cena Macaa je unikátna tým, že počas dvoch dní si na náročnej mestskej trati merajú sily nielen automobiloví pretekári, ale aj motocyklisti. Súčasťou programu sú troje preteky – v sobotu automobilový Touring Car Cup a motocyklová Veľká cena Macaa a v nedeľu Veľká ceny formuly 3. Žiadne z nich pre smrteľné nehody nezrušia.

V minulosti tu zvíťazili viacerí piloti F1, ako napríklad Riccardo Patrese, Ayrton Senna, Michael Schumacher, David Coulthard, Ralf Schumacher či Takuma Sato.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Ayrton SennaDavid CoulthardMichael SchumacherRalf Schumacher