Najlepšie brzdí Porsche 911 GT3 RS 4.0

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Porsche 911 GT3 RS 4.0
Foto: Porsche

BRATISLAVA 3. januára (WEBNOVINY) – Autá značky Porsche pozná každý. Porsche je jedným zo symbolom rýchlych áut. Menej ľudí však vie, že autá z Zuffenhausenu majú tie najlepšie brzdy. Samozrejme, toto je veľmi všeobecné tvrdenie, ale každý, kto si prvýkrát vyskúša Porsche, zvykne byť uchvátený brzdným účinkom jeho bŕzd.

Existuje jedno nepísané pravidlo, podľa ktorého by malo mať každé auto niekoľkonásobne výkonnejšie brzdy, ako motor. Zastaviť auto na nulu by teda malo trvať niekoľkonásobne kratší čas, ako autu trvá, kým na danú rýchlosť zrýchli.

Pri športových autách platí toto pravidlo dvojnásobne. Keďže sú schopné vyvinúť obrovské rýchlosti, musia mať mimoriadne výkonné brzdy, aby dokázali bezproblémovo zastaviť aj z naozaj vysokej rýchlosti.

Jedným z najlepších áut, ktoré Porsche kedy vyrobilo, je nepochybne model 911 GT3 RS 4.0. O jeho úžasných dynamických schopnostiach sa môžete dočítať v tomto článku. Nemecký časopis Sport Auto sa však tentokrát zameral na brzdy tohto úžasného auta. K čomu dospel? Porsche 911 GT3 RS 4.0 vytvorilo rekord v spomalení z rýchlosti 300 km/h na nulu, keď zastavilo za 6,5 sekundy a prekonalo tak doterajšieho švédskeho rekordéra Koenigsegg Agera R. Pozrite si nasledujúce video:

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie Porsche