Niki Lauda priblíži v Bratislave svoj životný príbeh

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Niki lauda
Bývalý majster sveta formuly 1 Rakúšan Niki Lauda Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 3. apríla (WEBNOVINY) – V utorok 24. apríla navštívi Bratislavu bývalý majster sveta formuly 1 Rakúšan Niki Lauda.

Už na siedmom Orange Biznis Fóre v poradí priblíži svoj životný príbeh a recept na úspech. Prestížna konferencia sa bude niesť v duchu motta „Život na hrane, úspech na dosah“.

„Niki Lauda je unikát, ktorý je magnetom na úspech. Svoj život žije doslova s hlavou v oblakoch a vždy v plnej rýchlosti. Sila osobnosti Nikiho Laudu je výnimočná a je pre nás veľká česť, že prijal naše pozvanie. Som presvedčený o tom, že inšpiráciu, ktorú rozdáva po celom svete, odovzdá aj hosťom tohtoročného fóra,“ povedal na margo návštevy generálny riaditeľ spoločnosti Orange Slovensko Pavol Lančarič.

Niki Lauda sa o svoje skúsenosti podelí s 200 pozvanými hosťami. Hlavné myšlienky konferencie bude mať možnosť sledovať aj široká verejnosť prostredníctvom sociálnej siete Twitter a informácie budú aj na Facebooku. Práve táto sociálna sieť sa môže stať pre všetkých fanúšikov Nikiho Laudu cestou, ako stretnúť žijúcu legendu F1 naživo. Zo záujemcov, ktorí v čase od 5. do 18. apríla položia prostredníctvom nej Nikimu Laudovi zaujímavú otázku, budú vyžrebovaní šiesti, ktorí získajú vstup na konferenciu.

Niki Lauda je trojnásobným majstrom sveta F1. Jeho príbeh je veľmi neobyčajný. Jeho pretekárskemu potenciálu na začiatku nikto neveril, ale on prekvapil úspechmi už v sezóne 1972. Jeho hviezda stúpala a Niki svojou rýchlou jazdou a dobrými výkonmi zaujal samotného Enza Ferrariho, s ktorým v roku 1974 podpísal zmluvu.

S tímom Ferrari obsadil v roku 1975 na majstrovstvách sveta F1 prvé miesto a dostal sa na špičku pilotov v seriáli. Rovnaký úspech sa dostavil aj v rokoch 1977 a 1984. Niki Lauda sa nedal zastaviť ničím – ani haváriou počas pretekov v roku 1976, ktorá mu spôsobila vážne poranenia a dlhodobé následky.

S pretekárskou kariérou sa rozlúčil až v roku 1985. V období 1992 – 1997 pôsobil v tíme Ferrari ako poradca. Neskôr napísal a vydal päť kníh o svete motorizmu a svojej kariére.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Niki LaudaPavol Lančarič