Nová vlajková loď Renaultu je už v predaji

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Renault Latitude
Foto: Renault

BRATISLAVA 18. februára (WEBNOVINY) – O Renaulte Latitude sme vás už informovali v tomto článku. Dnes sa však táto limuzína konečne dostáva aj na slovenský trh. V ponuke francúzskej automobilky bude zastávať tú najvyššiu, reprezentatívnu pozíciu, kde vystrieda kontroverzný Renault Vel Satis. Latitude je tvarovaný viac konzervatívnejšie a tak pripomína skôr predchodcu Vel Satisu – Renault Safrane.

Tri stupne výbavy

Renault Latitude sa bude predávať v troch úrovniach výbavy. Základná výbava Experession obsahuje napríklad 16-palcové disky kolies, hmlovky, dažďový a svetelný senzor, parkovací senzor, palubný počítač, tempomat, kožou čalúnený volant, automatickú dvojzónovú klimatizáciu, či rádio s CD/mp3 prehrávačom a ôsmimi reproduktormi.

Stredná úroveň výbavy Privilege zahŕňa 17-palcové disky kolies, bi-xenónové samonatáčacie svetlomety s ostrekovačmi, audiosystém značky Arkamys s USB vstupom a Bluetooth handsfree, ale aj navigačný systém.

Renault Latitude
Foto: Renault
Renault Latitude
Foto: Renault
Renault Latitude
Foto: Renault
Renault Latitude
Foto: Renault

Najvyššia výbava Initiale obsahuje 18-palcové disky kolies, kontrolu tlaku v pneumatikách, atermické čelné sklo, záclonky na zadných dverách, posilňovač riadenia s premenlivým účinkom, parkovací senzor vpredu aj vzadu s parkovacou kamerou, volant v kombinácii koža / drevo, vyhrievané sedadlá a elektricky ovládané sedadlá, vodičovo sedadlo s masážnou funkciou, kožené čalúnenie interiéru, trojzónová automatická klimatizácia, ionizátor a osviežovač vzduchu s parfumom, či audiosystém značky Bose s desiatimi reproduktormi.

Štyri motorizácie

Základnou motorizáciou je atmosféricky benzínový dvojliter s výkonom 103 kW (140 k). Ten je však dostupný iba so základnou výbavou Expression. Pri strednej úrovni výbavy Privilege si môžete vybrať medzi dvomi verziami dvojlitrového turbodiesela. Ten slabší produkuje 110 kW (150 k) a podobne ak zážihový dvojliter je kombinovaný so šesťstupňovou manuálnou prevodovkou. Silnejšia verzia ponúka 127 kW (175 k) a je výhradne dodávaná so šesťstupňovou automatickou prevodovkou. Tento silnejší dvojliter môžete mať aj pod kapotou auta s najvyššou výbavou Initiale. Vrcholnou motorizáciou je však vidlicový šesťvalec 3.0 V6 dCi s výkonom 177 kW (235 k). Tento motor je tak isto kombinovaný so šesťstupňovým automatom.

Ceny

Za najlacnejší Renault Latitude zaplatíte 19 900 €. Za najlacnejší diesel, ktorý sa dodáva výhradne so strednou úrovňou výbavy Privilege, potom 25 490 €. Ak chcete silnejší motor s automatickou prevodovkou, bude vás to stáť 27 990 €. Šesťvalec začína na cene 36 990 €.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie Renault