Rally Budapest-Bamako práve odštartovala

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Bez názvu
Foto: Slovenská posadka na Rallly Budapest-Bam

BRATISLAVA 25. januára (WBN/PR) – Dnes o 14.00 odštartovala najväčšia trans-saharská rally pod názvom Budapest – Bamako. Slovensko tento rok reprezentujú až dva automobilové tímy! Raid Advanture Team Slovakia zastupujú trojnásobní víťazi tejto súťaže – manželia Juraj a Daniela Ulrichovci. Premiérovo však odštartuje aj Knapek Motosport Team Slovakia v zložení Matej Knapek, Ľuboš Schwarzbachera Ján Maloch a to aj vďaka spoločnosti Homola – autoservisná technika.

Obdoba Rally Dakar

Rally Budapest-Bamako je charitatívna rally, ktorá už má svoju dlhoročnú tradíciu. Celá súťaž trvá dva týždne – do 9. februára. Na štart sa tento rok postavilo v Budapešti približne 150 automobilových posádok. Tohtoročná trať vedie cez Maďarsko, Slovinsko a Taliansko, odtiaľ sa účastníci rally presunú trajektom z Janova do marockého Tangeru a následne cez Maroko, Západnú Saharu, Mauretániu, Senegal až do Guiney Bissau. Kvôli vojnovým nepokojom, ktoré sužujú Mali, sa súťaž tento rok nekončí v hlavnom meste Mali – Bamaku. Už od začiatkov konania tejto rally viezli do cieľovej stanice súťažiace tímy rôzne formy humanitárnej pomoci. To platí stále, pričom ide najmä o školské pomôcky, knihy, perá a pod.

Bez názvu
Foto: Tlačová konferencia pred odchodom do Bud

Slovenskí reprezentanti

Dnes popoludní sa na túto vzrušujúcu, ale za to veľmi nebezpečnú cestu vydali aj dve slovenské posádky – Juraj a Daniela Ulrichovci za Raid Advanture Team Slovakia a Matej Knapek, Ľuboš Schwarzbacher a Ján Maloch reprezentujúci Knapek Motosport Team Slovakia. „Aj tento rok, rovnako ako po iné roky, sme pripravení zabojovať o popredné miesta,“ povedal pred štartom Juraj Ulrich, pilot Nissanu Navara.

Nie je to jednoduché

Rally je náročná nielen kvôli bezpečnostným a zdravotným rizikám. Ide taktiež o veľmi nákladnú finančnú záležitosť. Je to však priestor ako podporiť šikovných športovcov, ktorí reprezentujú Slovensko mimo našich hraníc. Tohtoročným sponzorom slovenskej výpravy je aj spoločnosť Homola – autoservisná technika, ktorá sa rozhodla formou finančnej pomoci nielen sprostredkovať strhujúci zážitok pre všetkých členov posádky, ale zároveň dopomôcť k rozvíjaniu takých pretekárskych talentov, akými sú napríklad aj Matej Knapek, či Juraj Ulrich.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať