Slovakiaring bude jedným zo stredobodov motoristického sveta

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Formula
Foto: SITA, AP

BRATISLAVA 11. apríla (WEBNOVINY) – V poslednú aprílovú nedeľu sa okruh Slovakiaring v Orechovej Potôni stane jedným zo stredobodov motoristického sveta, uskutoční sa na ňom podujatie seriálu majstrovstiev sveta WTCC organizovaného Medzinárodnou automobilovou federáciou (FIA).

Jednou z najväčších hviezd WTCC je bývalý pilot formuly 1 Tiago Monteiro. Jazdec stajne Tuenti Racing Team sa už na Slovensko úprimne teší.

„WTCC jednoducho milujem, je to predovšetkým o tesnom a vyrovnanom športe v štýle ‚nárazník o nárazník‘, o šprintovom charaktere a o celkovej šou, ktorú prináša. O Slovakiaringu som počul, že to je výborný okruh. Jeden z mojich jazdcov zo seriálu GP2 u vás trénoval a rozprával mi samé superlatíva. Snažím sa na Youtube nájsť video zábery z kamier priamo v aute, aby som sa o trati naučil čo najviac,“ povedal Portugalčan.

„Počul som, že Slováci sú nadšené publikum, takže sa už teším, že sa s nimi konečne stretnem. Slováci, príďte nás podporiť v čo najhojnejšom počte, skutočne nebudete ľutovať – šou bude úžasná!“ dodal.

Monteiro v „efjednotke“ jazdil vo farbách tímu Jordan (2005) a Midland (2006) a v 37 veľkých cenách získal sedem bodov. Súčasťou WTCC je od roku 2007, na svojom konte má štyri víťazstvá.

Agentúru SITA informoval Martin Trenkler zo spoločnosti Slovakia Ring Agency, s.r.o.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať