Subaru predstaví koncept budúcej generácie modelu Legacy

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Subaru Advanced Tourer Concept
Foto: Subaru

BRATISLAVA 7. novembra (WEBNOVINY) – Okrem športového Subaru BRZ predstaví táto japonská automobilka na autosalóne v domácom Tokiu koncept hybridného kombi. Štúdia pomenovaná „Advanced Tourer Concept“ nadväzuje na štúdiu „Hybrid Tourer Concept“ z roku 2009. Zatiaľ čo staršie koncepčné vozidlo využívalo dvojlitrový boxer a dvojicu elektromotorov poháňajúcich zadné kolesá, hybridné pohonné ústrojenstvo v novom koncepte je jednoduchšie.

Bližšie nešpecifikované hybridné pohonné ústrojenstvo značky Subaru s označením HEV (Hybrid Electric Vehicle) bude pozostávať s 1,6-litrového turbodúchadlom prepĺňaného benzínového boxera. Prioritou bolo zníženie hmotnosti oproti predošlému riešeniu, a tak je možné, že zadné kolesá bude poháňať iba jeden elektromotor. Pohon 4×4 však ostáva, rovnako ako prevodovka CVT. Výkon hybridného pohonného ústrojenstva by mal byť adekvátny k súčasnému 2,5-litrovému benzínovému boxeru.

Subaru Advanced Tourer Concept
Foto: Subaru

V interiéri konceptu nájdete len tie najkvalitnejšie materiály, čo má byť prísľubom zlepšenia kvality materiálov aj v plánovaných sériových modeloch. Okrem iného je tu druhá generácia systému EyeSight, ktorý varuje vodiča pred predmetmi, ktoré nemôže vidieť. Zorný uhol systému je oproti predošlej generácii výrazne väčší.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie Subaru