Starosta si okresal plat, obec má kameru, čo na ľudí zaberá

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Kamera
Cieľom projektu je získavanie informácií z vybraných lokalít, ich analýza a následná úprava existujúceho stavu s cieľom zlepšiť život obyvateľom mesta. Foto: ilustračné, perfect-security-cameras.com

RIMAVSKÁ SOBOTA 20. novembra (WEBNOVINY) – Kamerový systém, ktorý v lete nainštalovali pri obecnom úrade v Lehote nad Rimavicou v okrese Rimavská Sobota, sa podľa starostu obce Ivana Antala osvedčil.

Ako ďalej pre agentúru SITA uviedol, v minulosti im vykradli obchod a zlodeji sa pokúšali dostať aj do skladu s náradím pre obecné služby.

Po nainštalovaní štyroch kamier za približne 1700 eur je podľa starostu poriadok. Kamery sú umiestnené na úrade, kde snímajú obchod, zastávku a park s pomníkom.

„Na zastávke je teraz čistejšie. Ľudia si dávajú väčší pozor, nerozhadzujú papiere, ale dávajú ich tam, kam patria,“ povedal Antal, podľa ktorého sa v obci stávalo, že keď do obchodu vozili pečivo, prechádzajúci ľudia ho vyťahovali z auta.

„Od zavedenia kamier sa nevyskytlo nič podobné,“ povedal starosta a dodal, že nákup kamier financovali z peňazí, ktoré usporia na jeho plate. „Znížil som si plat o 10 percent a cesty si nepreplácam, aby boli peniaze ušetrené,“ priblížil Antal, podľa ktorého za výkon funkcie v súčasnosti dostáva približne 900 eur mesačne. Ivan Antal je starostom po doplňujúcich voľbách približne rok. V obci žije takmer 280

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať