CULINARIUM: Domáca tlačenka

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Bez názvu
Domáca tlačenka Foto: SITA

Domácu tlačenku pre vás pripravil Marek Petrán – chef de cuisine z ELESKO restaurant & wine bar.

Culinarium

Na prípravu potrebujeme:

polovicu bravčovej hlavy

1 koleno

200 g bravčových koží

100g bravčového laloku

mleté čierne a nové korenie

majorán

3-4 strúčiky cesnaku

soľ

Postup:

Mäso z hlavy, koleno a lalok uvaríme spolu s bravčovými kožami v malom množstve vody úplne do mäkka. Uvarené mäso vykostíme, pokrájame na menšie kúsky, polovicu pomelieme a uložíme do misy. Pridáme mleté čierne a nové korenie, majorán a cesnak rozotretý so soľou. Všetko spolu dobre premiešame, pridáme trochu vývaru a ešte premiešame. Plnkou naplníme vyčistený a umytý žalúdok alebo tlačenkové vrecúška, dobre uzatvoríme a necháme vychladnúť.

Dobrú chuť!

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať