Video: Sagan si dal v Abú Zabí repete, tesne prehral špurt

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Peter Sagan
Slovák Peter Sagan v dúhovom drese. Foto: facebook.com/tinkoffsport

ABÚ ZABÍ 11. októbra (WebNoviny.sk) – Záver štvoretapových cyklistických pretekov Okolo Abú Zabí sa v nedeľu na okruhu Yas Marina v Abú Zabí stal korisťou Taliana Eliu Vivianiho z tímu Sky (2:22:43 h).

Viviani v šprintérskej koncovke po 110 km len o malý kúsok prednej časti bicykla zdolal Slováka Petra Sagana z tímu Tinkoff-Saxo. Tretí skončil ďalší taliansky reprezentant Andrea Guardini (Astana). Navlas rovnaké poradie na prvých dvoch miestach bolo aj v piatkovej druhej etape týchto pretekov.

Sagan menil bicykel aj helmu

Sagan si po šiestich okruhoch menil bicykel aj helmu a v tom čase zaostával vyše 2 minúty za hlavnou skupinou. Manko však zlikvidoval a v záverečnom z dvadsiatich 5 km dlhých okruhov si trpezlivo hľadal dobrú pozíciu na špurt. Napokon to zvládol takmer majstrovsky.

Ešte 1 km pred cieľom sa pohyboval na úrovni 10. – 15. miesta, ale po výjazde z poslednej zákruty bol už štvrtý a v tesnej koncovke v cieľovej rovinke nestačil iba na Vivianiho. V konečnom poradí si Peter Sagan vyjazdil 61. priečku (+19:41), jeho brat Juraj skončil sedemdesiaty siedmy

Celkovým víťazom sa stal Chaves

Celkovým víťazom premiérového ročníka „púštneho“ podujatia v Spojených arabských emirátoch sa stal Kolumbijčan Esteban Chaves z tímu Orica GreenEdge.

V sumáre štyroch etáp zdolal o 16 sekúnd víťaza nedávnej Vuelty Taliana Fabiana Arua. Rozhodujúci krok k víťazstvu urobil 25-ročný Chaves v sobotňajšej tretej etape so záverečným stúpaním na Jebel Hafeet. Etapové preteky vyhral vôbec prvýkrát v kariére.

Pre Petra Sagana išlo na Strednom východe v SAE o premiérové preteky v dúhovom drese majstra sveta, ktorý si vybojoval na nedávnom svetovom šampionáte v Richmonde. Zároveň to bol pre Petra a Juraja Saganovcov súťažný záver sezóny.

Video: Záver 4. etapy pretekov Okolo Abú Zabí

Výsledky:

4. etapa: (Abú Zabí / Yas Marina – Abú Zabí / Yas Marina, 110 km: 1. Elia Viviani (Tal.) 2:22:43 h, 2. Peter Sagan (SR) Tinkoff-Saxo, 3. Andrea Guardini, Astana, 4. Daniel Oss, BMC Racing, 5. Marco Canola (všetci Tal.) UnitedHealthcare, 6. Luka Mezgec (Slovin.) Giant-Alpecin – všetci v rovnakom čase ako víťaz,…56. Juraj Sagan (SR) Tinkoff-Saxo +41

Konečné poradie po 4. etape: 1. Esteban Chaves (Kol.) Orica GreenEdge 13:13:55 h, 2. Fabio Aru (Tal.) Astana +16 s, 3. Wouter Poels (Hol.) Sky +27, 4. Janez Brajkovič (Slovin.) UnitedHealthcare +41, 5. Diego Ulissi (Tal.) Lampre-Merida +41, 6. Gianluca Brambilla (Tal.) +1:23 min, … 61. Peter Sagan (SR) Tinkoff-Saxo +19:41, 77. Juraj Sagan (SR) Tinkoff-Saxo +21:35

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Diego UlissiElia VivianiFabio AruJuraj SaganPeter Sagan