Sagan jazdil v Abú Zabí na okruhu formuly 1, teší sa na pivo

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Peter Sagan
Peter Sagan si v Abú Zabí vyskúšal jazdu na ťave a aj na okruhu formuly 1. Foto: SITA/AP

ABÚ ZABÍ 11. októbra (WebNoviny.sk) – Štyri etapy a dve druhé priečky. Peter Sagan sa v závere cyklistickej sezóny na pretekoch Okolo Abú Zabí chtiac-nechtiac vrátil k svojim „najobľúbenejším“ umiesteniam.

„Chcel som vyhrať, skutočne som chcel, ale znova som skončil druhý,“ krútil hlavou po nedeľňajšom finiši na okruhu Yas Marina, ktorý sa len tesne stal korisťou Eliu Vivianiho. Talian zo Sky tromfol slovenské eso rovnako aj v piatok.

Žilinčan si v nedeľu po šiestich okruhoch menil bicykel aj helmu a v tom čase zaostával vyše dve minúty za hlavnou skupinou. Manko však zlikvidoval a v záverečnom z dvadsiatich 5 km dlhých okruhov si trpezlivo hľadal dobrú pozíciu na špurt. Napokon to zvládol takmer majstrovsky.

„Bolo ‚kúl‘ súťažiť na okruhu formuly 1. Rýchly, veľmi rýchly, ale zároveň bezpečný. Užil som si to, najmä bleskové prejazdy zákrut. Zastávka v boxoch bola trochu psina. Dostal som nový bicykel, helmu a rýchlo som sa vrátil do diania,“ citoval 25-ročného pretekára tímu Tinkoff-Saxo server cyclingnews.com.

Čerstvý majster sveta z amerického Richmondu Sagan bude na koncosezónnom galavečere Medzinárodnej cyklistickej únie v Abú Zabí jednou z najväčších hviezd. „Bude sa tam podávať pivo? Dúfam. Je čas osláviť skvelú sezónu a trochu si odpočinúť,“ doplnil Peter Sagan, ktorý v Abú Zabí skončil celkovo na 61. mieste.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Peter Sagan