Contadorovi sa páči trasa Tour 2016, úvod šitý pre Sagana

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Peter Sagan
Peter Sagan sa naposledy tešil z etapového víťazstva pred dvoma rokmi v Albi. Foto: SITA/AP

MOSKVA 21. októbra (WebNoviny.sk) – Španielskemu cyklistickému velikánovi Albertovi Contadorovi sa pozdáva trasa budúcoročných pretekov Tour de France. Stotretí ročník bude patriť vrchárskym špecialistom a 32-ročný kolega Petra Sagana z tímu Tinkoff je už teraz jedným z najväčších kandidátov na celkové prvenstvo.

„Budúci rok sa zdá byť veľmi ťažký, pretekár musí vstúpiť do pretekov v dobrej kondícii, pretože už piata etapa má pomerne rozhodujúci záver. Vyčnievajú dve časovky, budú veľmi náročné, ale páčia sa mi. Horské etapy sú rovnomerne rozdelené od začiatku do konca. Celkovo je pre mňa trasa atraktívna, ale ako to už býva na podujatiach Grand Tour, všetko sa môže v momente otočiť proti vám. Bez pochýb budem pripravený na sto percent,“ cituje Contadora oficiálna stránka Tinkoff-Saxo.

Tour de France 2016 sa uskutoční v dňoch 2.- 24. júla a počas 21 etáp cyklisti prekonajú 3519 km. Na pelotón čaká 9 rovinových alebo mierne zvlnených etáp, 9 horských etáp vrátane 4 dojazdov do kopca (Andorre Arcalis, Mont Ventoux, Finhaut-Emosson a Saint-Gervaix Mont Blanc) a tiež 2 individuálne časovky a pomedzi to 2 dni voľna.

„Je to veľmi vyzývavá trasa. Prvá časť pozostáva z prevažne rovinatých úsekov. Úvodná etapa končí do kopca, čo by mohlo vyhovovať Petrovi Saganovi. Plánom je, prirodzene, ísť na víťazstvo s Albertom Contadorom, ale viac ako osem mesiacov pred štartom je príliš skoro na špecifikácie,“ dodal šéf športových riaditeľov tímu Steven de Jongh.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať