Peter Sagan deklasoval súperov, získal ďalšie ocenenie

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Peter Sagan
Peter Sagan si v Spojených arabských emirátoch vyskúšal aj jazdu na ťave. Foto: facebook.com/tinkoffsport

BRATISLAVA 9. decembra (WebNoviny.sk) – Slovenský cyklista Peter Sagan pokračuje v žatve ocenení za úspešnú sezónu, tento týždeň vyhral každoročné hlasovanie čitateľov špecializovaného portálu Cyclingnews o najlepšieho jazdca roka. Dvadsaťpäťročného Žilinčana zaradilo na prvé miesto až 50 percent respondentov, na druhom mieste skončil španielsky univerzál Alejandro Valverde s 12 percentami. Tretí Christopher Froome, víťaz tohtoročnej Tour de France, mal 11 percent hlasov.

Obrazom: Najkrajšie momenty Petra Sagana na Tour de France 2015

Peter Sagan rok 2015 v novom drese Tinkoff-Saxo nezačal ideálne. Na marcových pretekoch Tirreno-Adriatico síce dosiahol prvé víťazstvo v modro-žltých farbách, no vzápätí zažil sklamanie na jarných monumentálnych klasikách Miláno – San Remo, Okolo Flámska a Paríž – Roubaix. Jeho forma však počas roka gradovala, stal sa celkovým víťazom májového etapového podujatia Okolo Kalifornie, v júli po štvrtý raz v sérii triumfoval v súťaži o zelené tričko na Tour de France a sezónu zakončil v septembri vo veľkom štýle ziskom zlatej medaily na majstrovstvách sveta v americkom Richmonde.

Obrazom: Peter Sagan získal titul majstra sveta

„Rád by som sa poďakoval všetkým čitateľom portálu Cyclingnews, že si ma vybrali za najlepšieho jazdca. Bol to pre mňa ťažký rok, hlavne na začiatku. Som veľmi rád, že som tu s týmto majstrovským dresom. Ďakujem za podporu mojich spolujazdcov a tímu. Uvidíme sa v budúcej sezóne a dúfam, že s viacerými víťazstvami,“ uviedol Sagan v ďakovnom videu.

Slovenský jazdec odštartuje nový ročník v dúhovom drese na pretekoch Tour de San Luis v Argentíne (17. – 24. januára 2016).

Kto by sa mal stať Športovcom roka na Slovensku?

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Alejandro ValverdeChristopher FroomePeter Sagan