Čínsky magnát chce kúpiť Tour de France

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Tour de France
Foto: SITA/AP

PARÍŽ 9. decembra (WebNoviny.sk) – Čínsky obchodník Wang Ťien-lin údajne rokuje so spoločnosťou Amaury Sports Organisation (ASO) o odkúpení práv organizovať cyklistické preteky Tour de France. Podľa holandského denníka De Telegraaf čínsky magnát túži rozšíriť svoje športové portfólio o najslávnejšie cyklistické preteky na svete.

Spoločnosť Wanda Group, ktorú riadi Wang Ťien-lin, už skôr prejavila záujem o niektorú zo súčastí cyklistickej Grand Tour. V prípade, že sa mu podarí vyjednať práva na Tour de France, bude mať čiastočný podiel aj na Vuelte, keďže ASO bola v minulosti spoluorganizátorom aj tohto záverečného dielu zo série Grand Tour. Okrem toho mala ASO pod svojou kuratelou aj slávnu klasiku Paríž – Roubaix či ďalšie veľké jednorazové preteky Liége-Bastogne-Liége.

Do úvahy údajne prichádza aj to, aby sa Wang Ťien-lin angažoval aj v súvislosti s Giro d´Italia, keďže mal tiež rokovať s vlastníkmi Gira, spoločnosťou RCS Sport. Čínsky obchodník nie je žiadny nováčik na pôde športového biznisu. Svojho času odkúpil najprestížnejšiu triatlonovú sériu Ironmana a vlastní tiež 20% z akcií špičkového španielskeho klubu Atlético Madrid. Podľa magazínu Forbes sa jeho imanie pohybuje na hranici 31 miliárd dolárov. Informuje o tom server Cycling Weekly.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia