Sagan sa nebojí o svoju budúcnosť, Contadorovu nerieši

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Peter Sagan
Peter Sagan si v Spojených arabských emirátoch vyskúšal aj jazdu na ťave. Foto: facebook.com/tinkoffsport

SAN LUIS 21. januára (WebNoviny.sk) – Slovenský majster sveta Peter Sagan sa momentálne nezaoberá faktom, že šéf jeho tímu Tinkoff Oleg Tiňkov na konci tejto sezóny odíde z cyklistickej scény. Ruský miliardár oznámil tímu na decembrovom sústredení v Chorvátsku ukončenie pôsobenia vo svete dvoch kolies, no 25-ročný Žilinčan má vraj dostatok času na nájdenie najlepšieho riešenia pre budúci rok. Sagan má kontrakt s tímom Tinkoff aj pre ročník 2017 a ak si ruské zoskupenie nezoženie nového majiteľa a sponzora, bude musieť prestúpiť do iného tímu.

„Nemusím sa báť o svoju budúcnosť. Tiňkov nás informoval o svojom rozhodnutí s dostatočným predstihom, aby sa našlo najlepšie riešenie pre mňa i zvyšok tímu. Nemôžem na to povedať nič zlé. Oleg investoval do cyklistiky poriadne veľa peňazí, chcel zmeniť pomery, ale nebolo to možné. Pochybujem, že si to rozmyslí,“ cituje Sagana server Cyclingnews.

Slovenského štvornásobného víťaza bodovacej súťaže na Tour de France sa pýtali aj na budúcnosť svojho tímového kolegu Alberta Contadora, ktorý vyhlásil, že po sezóne 2016 ukončí aktívnu činnosť. „Povedal mi, že má za sebou dlhú a ťažkú kariéru a že si chce začať užívať život. Či zostane a bude pokračovať? To nie je môj problém, musíte sa ho spýtať,“ pokračoval Peter Sagan.

Šampión z amerického Richmondu si v tejto sezóne bude obliekať majstrovský dúhový dres, čo je stále špeciálny pocit. „Je to úplne niečo iné, čo som doteraz zažil a je ťažké to vysvetliť. Niekto povedal, že len pohľad na majstrovské tričko vám dodá 50 wattov navyše, ale myslím si, že som stále rovnaká osoba,“ dodal Sagan, ktorý momentálne jazdí na pretekoch Tour de San Luis v Argentíne.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Oleg TiňkovPeter Sagan
Firmy a inštitúcie Tinkoff-Saxo