Contador odštartuje sezónu na pretekoch Volta ao Algarve

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Alberto Contador
Španielsky cyklista Alberto Contador si po niekoľkých rokoch pripísal celkový triumf v Taliansku. Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 11. februára (WebNoviny.sk) – Hviezdny Španiel Alberto Contador odštartuje svoju poslednú sezónu v profesionálnej cyklistike budúcu stredu na pretekoch Volta ao Algarve v Portugalsku (17. – 21. februára). Tímový kolega slovenského majstra sveta Petra Sagana zo zoskupenia Tinkoff má za sebou kvalitnú zimnú prípravu v európskych podmienkach. Jeho hlavným cieľom na tento rok je úspech na júlovej Tour de France.

„Absolvoval som dve kompletné sústredenia na Kanárskych ostrovoch a Tenerife. Mojou ambíciou bude pracovať na ladení formy pred Tour de France. Volta ao Algarve mi vždy prináša pekné spomienky, považujem to za perfektné preteky na získavanie kondície. Profil je trochu náročnejší než vlani, dve etapy sa budú končiť na vrchole stúpania. Navyše, časovka je pomerne dlhá a rovinatá,“ povedal Contador pre oficiálnu stránku svojho zamestnávateľa.

Ruský tím oznámi kompletné jazdecké zloženie do konca tohto týždňa. V Tinkoffe okrem Petra Sagana pôsobia ešte ďalší traja Slováci – brat Juraj, Michael Kolář a nováčik Erik Baška, úradujúci majster Európy v kategórii do 23 rokov.

Vlani sa na Volta ao Algarve tešil z celkového prvenstva Geraint Thomas z tímu Sky, Walesan nebude chýbať na pretekoch ani tento rok. Na podujatie sa chystajú aj elitní jazdci z Etixx-QuickStep Marcel Kittel, Tom Boonen či Tony Martin, vrchárska hviezda Kaťuše Joaquim Rodríguez, Fabian Cancellara z tímu Trek-Segafredo či Thibaut Pinot z FDJ. Na päťetapovom podujatí sa celkovo predstaví 12 zoskupení s licenciou World Tour.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Alberto ContadorErik BaškaFabian CancellaraGeraint ThomasJoaquim RodríguezMarcel KittelMichael KolářThibaut PinotTom BoonenTony Martin
Firmy a inštitúcie Tinkoff-Saxo