Sagan skončil na pretekoch Kuurne-Brusel-Kuurne siedmy

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Peter Sagan
Foto: facebook.com/PeterSagan

KUURNE 28. februára (WebNoviny.sk) – Belgičan Jasper Stuyven z tímu Trek-Segafredo sa po sólojazde v záverečných kilometroch stal víťazom klasických cyklistických pretekov Kuurne-Brusel-Kuurne (200,7 km).

Stuyven dosiahol čas 4:53:51 h a v cieli mal náskok 17 sekúnd pred nórskym favoritom Alexandrom Kristoffom (Kaťuša) a Francúzom Nacerom Bouhannim (Cofidis, Solutions Credits). Slovenský líder tímu Tinkoff a úradujúci majster sveta v pretekoch s hromadným štartom Peter Sagan finišoval na siedmom mieste. Druhý Slovák v pelotóne Martin Velits (Etixx – QuickStep) skončil na 53. priečke.

Dvadsaťtriročný Stuyven bol počas pretekov aktívny. Na známom stúpaní Oude Kwaremont zachytil nástup Petra Sagana a neskôr bol sám vpredu, čo sa mu v konečnom dôsledku vyplatilo. Stuyven predviedol v záverečných 17 km parádne sólo za víťazstvom. Keď mal 2 km pred cieľom polminútový náskok pred skupinkou prenasledovateľov, mohol si už byť istý víťazstvom. „Dalo to veľa námahy prísť osamotene do cieľa, ale podujal som sa na to a vyšlo mi to,“ cituje Stuyvena web Velonews.

Preteky Kuurne-Brusel-Kuurne boli súčasťou úvodnej dvojice jarnej sezóny klasík na európskom kontinente. Tou úplne prvou klasikou bolo sobotňajšie podujatie Omloop Het Nieuwsblad, ktoré vyhral belgický favorit Greg van Avermaet pred Petrom Saganom a iným Belgičanom Tiesjom Benootom. Pre Sagana a spol. boli víkendové úvodné jednorazové preteky sezóny prípravou na veľké jarné monumenty Miláno – San Remo, Okolo Flámska či Paríž – Roubaix.

Výsledky:

Kuurne-Brusel-Kuurne (200,7 km): 1. Jasper Stuyven (Belg.) 4:53,51 h, 2. Alexander Kristoff (Nór.) Kaťuša +17, 3. Nacer Bouhanni (Fr.) Cofidis, Solutions Credits, 4. Dylan Groenewegen (Hol.) Team LottoNl-Jumbo, 5. Lukasz Wisniowski (Poľ.) Etixx – Quick-Step, 6. Niccolo Bonifazio (Tal.) Trek-Segafredo, 7. Peter Sagan (SR) Tinkoff Team – všetci 17 s,…53. Martin Velits (SR) Etixx – QuickStep +30

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Alexander KristoffMartin VelitsNacer BouhanniPeter Sagan