Peter Sagan chce na Tirreno-Adriatico vyhrať etapu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Peter Sagan
Foto: facebook.com/PeterSagan

LIDO DI CAMAIORE 7. marca (WebNoviny.sk) – Úradujúci slovenský majster sveta v cestnej cyklistike Peter Sagan bude súčasťou osemčlennej zostavy tímu Tinkoff na nadchádzajúcich etapových pretekoch WorldTour Tirreno-Adriatico (9. – 15. marca).

Sagan pokračuje v príprave na jarné klasiky

Okrem 26-ročného Žilinčana sa v drese ruského zoskupenia predstavia Roman Kreuziger, Jevgenij Petrov, Manuele Boaro, Daniele Bennati, Maciej Bodnar, Oscar Gatto a Adam Blythe.

Päťdesiaty prvý ročník „Pretekov dvoch morí“ ponúka možnosti pre jazdcov na celkovú klasifikáciu, klasikárov, šprintérov aj špecialistov na časovky. Peter Sagan pokračuje vo svojej príprave na jarné monumentálne klasiky, jeho posledným vystúpením bolo v sobotu Strade Bianche, na ktorom v závere nestačil na najlepších a obsadil štvrté miesto.

„Tirreno-Adriatico je dôležitým podujatím na posúdenie formy pred klasikami, môže tiež poslúžiť na stanovenie cieľov na Miláno-San Remo. Sú to preteky, ktoré mám veľmi rád, a preto som tu. Mojou ambíciou sú etapové víťazstvá, ale budeme to brať deň po dni. Podľa mňa máme silný tím s Romanom Kreuzigerom na celkové umiestnenie. Bude pre nás dôležité vyhrať úvodnú časovku družstiev v Lido di Camaiore, ktoré je domovom nášho šéfa Olega Tiňkova. Víťazstvo bude mať pre nás špeciálny význam,“ cituje oficiálna stránka tímu Tinkoff Sagana, ktorý vlani na Tirreno-Adriatico vyhral 6. etapu. Bolo to vtedy pre neho prvé víťazstvo v novom drese po prestupe z Cannondalu.

Preteky odštartujú tímovou časovkou

Slovák momentálne čaká na prvý triumf v dúhových farbách svetového šampióna.

„Pre chlapcov ide o dôležité preteky na vyladenie formy. Mnoho jazdcov sa tu bude pripravovať na jarné klasiky na dlažobných kockách, je to tiež dobrá príležitosť dostať do nôh pretekové kilometre. Máme tu Petra Sagana a okolo neho silný tím, ktorý mu pomôže dosiahnuť úspech v etapách. Nad Romanom (Kreuziger, pozn.) visí otáznik, pretože sa vracia po chorobe, takže uvidíme, ako sa bude vyvíjať jeho zdravotný stav. Celkovo dúfame v dobré počasie, žiadne pády a pevné zdravie pred dôležitou časťou sezóny,“ dodal športový riaditeľ Tinkoffu Lars Michaelsen.

Preteky Tirreno-Adriatico odštartujú v stredu 9. marca tímovou časovkou na 22,7 km v Lido di Camaiore, potom budú nasledovať tri etapy, v ktorých by sa mohol presadiť Peter Sagan. Piata etapa bude pre jazdcov na celkové poradie, jej cieľ bude na vrchole Monte San Vicino (13 km, priemerný sklon 6,6%). Šiesta etapa bude opäť príležitosťou pre rýchlych cyklistov a preteky zakončí individuálna časovka na 10 km v San Benedetto del Tronto.

V štartovej listine zo známych mien figurujú Vincenzo Nibali, Greg van Avermaet, Tejay van Gardren, Mark Cavendish, Edvald Boasson Hagen, Zdeněk Štybar, Tony Martin Alejandro Valverde, Caleb Ewan, Elia Viviani, Michal Kwiatkowski či Fabian Cancellara.

Program 51. ročníka pretekov Tirreno-Adriatico:

Streda 9. marca: 1. etapa (Lido di Camaiore – Lido di Camaiore, tímová časovka na 22,7 km)

Štvrtok 10. marca: 2. etapa (Camaiore – Pomarance, 207 km)

Piatok 11. marca: 3. etapa (Castelnuovo Val di Cecina – Montalto di Castro, 176 km)

Sobota 12. marca: 4. etapa (Montalto di Castro – Foligno, 222 km)

Nedeľa 13. marca: 5. etapa (Foligno – Monte San Vicino, 176 km)

Pondelok 14. marca: 6. etapa (Castelraimondo – Cepagatti, 210 km)

Utorok 15. marca: 7. etapa (San Benedetto del Tronto – San Benedetto del Tronto, individuálna časovka na 10,05 km)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Alejandro ValverdeCaleb EwanElia VivianiFabian CancellaraMaciej BodnarMark CavendishMichal KwiatkowskiPeter SaganRoman KreuzigerTony MartinVincenzo Nibali