Video: Cyklista Broeckx je po zrážke s motorkou v kóme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Belgický cyklista Broeckx je po kolízii v kóme
Foto: youtube/PrtSc

VERVIERS 29. mája (WebNoviny.sk) – Belgický cyklista Stig Broeckx sa ocitol v kóme po sobotňajšej veľkej kolízii na trati 3. etapy pretekov Okolo Belgicka, ktorú spôsobil motocykel. Dvadsaťšesťročnému Broeckxovi diagnostikovali vážne poranenie hlavy, na dvoch miestach krvácal do mozgu a zlomila sa mu očnica.

„Stiga letecky transportovali do neurochiurgického centra v Aachene, ktoré má potrebnú vybavenosť a infraštruktúru. Pretekár nemá prasknutú lebku, ale nachádza sa v stave kómy, do ktorej nebol umelo uvedený. Počas najbližších 24 hodín bude jeho stav starostlivo monitorovaný a potom lekári zvážia ďalšie kroky,“ uvádza sa vo vyhlásení belgického tímu Lotto-Soudal.

Organizátori cyklistických pretekov kategórie 2.HC Okolo Belgicka museli zrušiť 3. etapu a do nemocnice odviezť jedenásť cyklistov. Podľa serveru Cyclingnews sa nehoda stala počas zjazdu asi na 65. kilometri etapy štartujúcej aj finišujúcej vo Verviers. Jeden motocykel narazil do druhého stojaceho a následne kolidovali s balíkom cyklistov. Etapu najskôr neutralizovali a napokon aj zrušili.

https://www.youtube.com/watch?v=Ve89Vnbyd-4

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia