Etixx-QuickStep neberie Martina Velitsa na Tour de France

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Martin Velits
Slovenský cyklista Martin Velits. Foto: SITA/Diana Černáková

BRATISLAVA 22. júna (WebNoviny.sk) – Slovenský cyklista Martin Velits sa štvrtý rok po sebe nepredstaví na najslávnejších pretekoch sveta Tour de France. Tím 31-ročného Púchovčana Etixx-QuickStep predstavil deväťčlennú zostavu, v ktorej figurujú hviezdny šprintér Marcel Kittel, časovkársky špecialista Tony Martin, vrchári Julian Alaphilippe a Daniel Martin či Iljo Keisse, Maximiliano Richeze, Fabio Sabatini, Petr Vakoč a Julien Vermote.

Kapitánom Etixxu bude nemecký rýchlik Kittel, ktorý tento rok dosiahol už desať víťazstiev. Na „starej dáme“ sa tešil v koncovkách etáp osemkrát, mal na sebe už aj žltý dres lídra. „Tím je postavený pre Marcela. Nie je to žiadne prekvapenie, pretože keď máte k dispozícii jazdca, ktorý je schopný zbierať víťazstvá na GrandTour, je normálne podporiť ho. Nebolo ľahké vybrať deväť cyklistov, pretože viacerí si zaslúžia účasť na Tour de France,“ cituje portál Cyclingnews slová manažéra Etixxu Patricka Lefevera. Kittelovi budú pomáhať rozbiehať šprinty najmä Tony Martin, Sabatini a Richeze. Debutantmi budú Alaphilippe, Keisse a Vakoč.

Martin Velits jazdil na Tour de France len v roku 2012, okrem toho má na konte sedem ďalších účastí na GrandTour – raz sa predstavil na Giro d´Italia a v šiestich prípadoch na Vuelta a Espaňa. Na španielskych trojtýždňových pretekoch nechýbal v ostatných dvoch sezónach.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Daniel MartinJulian AlaphilippeMarcel KittelMartin VelitsTony Martin