Bola to kačica, tím Bora si Petra Sagana nemôže dovoliť

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Peter Sagan
Peter Sagan si aj po štvrtej etape oblečie žltý dres vedúceho pretekára Okolo Švajčiarska. Champagne, 14. jún 2016. Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 30. júna (WebNoviny.sk) – Peter Sagan je momentálne príliš veľké meno na to, aby si ho cyklistický tím Bora-Argon 18 mohol dovoliť angažovať. Povedal to manažér tohto nemeckého tímu Ralph Denk na štvrtkovej tlačovej konferencii vo francúzskom Mont-Saint-Michel, dejisku sobotňajšieho štartu 103. ročníka Tour de France.

Fakticky tým vyvrátil zverejnené informácie o tom, že kontinentálny tím túžiaci po licencii WorldTour a ktorý od novej sezóny ponesie meno Bora-Hansgrohe, angažuje do svojich radov slovenského majstra sveta. „V tomto momente je Sagan pre nás neriešiteľný. Z toho, čo som počul, išlo by o príliš veľké peniaze. Samozrejme, bolo by snom mať v družstve takého cyklistu, uvidíme.

Od augusta budeme hovoriť aj o menách jazdcov, ale Sagan je príliš vysoký kaliber pre nás. Máme síce seriózny rozpočet, ale nie sme sponzorovaní ruskou spoločnosťou ako Tinkoff,“ vyjadril sa Ralph Denk. V súvislosti so Saganovou cenou na trhu sa spomínali sumy 5-6 miliónov eur, ktoré sú pre Nemcov neriešiteľné.

Nepotvrdili kontrakt s výrobcom bicyklov Specialized

Zástupcovia Bora-Argon 18 potvrdili, že do svojho názvu v budúcej sezóne priberú meno druhého hlavného sponzora Hansgrohe. Stane sa tak minimálne na tri roky. Nepotvrdili však dohodu s americkým výrobcom bicyklov Specialized, o ktorej tiež informoval belgický Het Nieuwsblad a následne viaceré cyklistické portály.

„V tomto momente nemôžem potvrdiť Specialized. Ak sa dostane do WorldTour, potom možno dôjde k zmene. Momentálne máme kontrakt s Argonom,“ uviedol Denk. Čo Nemci priznali, bol kontakt s agentom Tonyho Martina. Časovkový špecialista je na Tour de France ešte členom tímu Etixx-QuickStep, kde mu však na konci sezóny vyprší kontrakt.

Hansgrohe je nemecký výrobca armatúr pre kúpeľne a kuchyne, ktorý sa doteraz angažoval prevažne v cyklokrose, kde bol sponzorom série Superprestige. Súčasný tím Bora-Argon 18 sa na Tour de France predstaví s Čechom Janom Bártom či írskym lídrom Samom Bennettom.

Sagan na Tour zabojuje o piaty zelený dres

Peter Sagan je spoločne s Albertom Contadorom lídrom tímu Tinkoff pre nadchádzajúcu Tour de France (2.- 24. 7.), kde túži získať piatykrát v rade zelený dres pre víťaza bodovacej súťaže. Dvadsaťšesťročný Žilinčan žijúci v Monte Carle by rovnako rád pridal k doterajším štyrom ďalšie etapové víťazstvo či víťazstvá na najslávnejších etapových pretekoch. Po oznámení ruského mecenáša Olega Tiňkova, že po tejto sezóne skončí so sponzoringom a vedením profesionálneho cyklistického tímu, sa strhol boj o Petra Sagana.

V súvislosti s budúcim angažmánom úradujúceho majstra sveta a víťaza tohtoročnej monumentálnej klasiky Okolo Flámska padali mená tímov Trek-Segafredo, BMC Racing, Etixx-QuickStep či naposledy Astana. Saganov agent Giovanni Lombardi bol v kontakte so zástupcami viacerých družstiev, ale vždy odmietol komentovať danú situáciu. Podľa pravidiel Medzinárodnej cyklistickej únie (UCI) tím nemôže oznámiť podpis zmluvy s cyklistom pred prvým augustom.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Peter Sagan
Firmy a inštitúcie Tinkoff-Saxo