Mollema sa po sóloúniku stal víťazom Klasiky San Sebastián

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Bauke Mollema
Bauke Mollema Foto: SITA/AP

SAN SEBASTIÁN 30. júla (WebNoviny.sk) – Holandský cyklista Bauke Mollema triumfoval v sobotňajších jednorazových pretekoch Klasika San Sebastián zaradených do kalendára World Tour.

Dvadsaťdeväťročný jazdec tímu Trek-Segafredo sa tešil po sóloúniku, keď sa po poslednom stúpaní na Murgil Tontorra (dĺžka 1,8 km, priemerný sklon 10,5 %) osamostatnil zo štvorčlennej vedúcej skupiny. Trojica za ním Alejandro Valverde (Movistar), Joaquim Rodríguez (Kaťuša) a Tony Gallopin (Lotto Soudal) trochu váhala, nespolupracovala a Holanďan si pripísal najväčšie klasikárske víťazstvo v kariére. Mollema bol v roku 2014 v San Sebastiáne druhý.

Som veľmi šťastný, že som dosiahol toto víťazstvo. Cítil som sa dobre celý deň. V posledných rokoch som bol vždy v prvej desiatke. Z Tour de France som sa zotavil rýchlo, vo Francúzsku som zažil sklamanie. Toto je dobrý spôsob, ako si napraviť chuť. Ukázal som, že som v dobrej forme a teším sa na olympijské hry,“ citoval Mollemu server Cyclingnews.

Na druhom mieste finišoval Francúz Gallopin, tretieho klasifikovali domáceho Valverdeho. Obaja mali v cieli manko piatich sekúnd na Mollemu. Jediný slovenský účastník Klasiky San Sebastián Peter Velits z tímu BMC Racing nedokončil. Španiel Alberto Contador z tímu Tinkoff, ktorý absolvoval prvé preteky od odstúpenia na Tour de France, obsadil 39. miesto (+1:54 min).

Výsledky – Klasika San Sebastián (220,2 km):

1. Bauke Mollema (Hol.) Trek-Segafredo 5:31:00 h, 2. Tony Gallopin (Fr.) Lotto Soudal, 3. Alejandro Valverde (Šp.) Movistar – obaja +17 s, 4. Joaquim Rodríguez (Šp.) Kaťuša +22, 5. Greg van Avermaet (Belg.) BMC Racing, 6. Gianluca Brambilla (Tal.) Etixx-QuickStep – obaja +34,… Peter Velits (SR) BMC Racing nedokončil

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Alberto ContadorAlejandro ValverdeJoaquim RodríguezPeter Velits