Kenny získal ďalšie zlato, vyrovnal sa legendárnemu Hoyovi

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Letná olympiáda Rio de Janeiro 2016 - dvanásty deň

RIO DE JANEIRO 17. augusta (WebNoviny.sk) – Brit Jason Kenny sa stal v Riu de Janeiro olympijským víťazom keirinu dráhových cyklistov. V Brazílii vybojoval už svoju tretiu zlatú medailu a v historickej bilancii sa s celkovo šiestimi triumfami pod piatimi kruhmi počas kariéry dotiahol na najúspešnejšieho britského športovca Chrisa Hoya.

Obaja majú navyše vo svojej zbierke aj jednu striebornú medailu. „Je to šialené, že som vyrovnal Chrisa. Som unavený, ale podarilo sa mi preplávať cez celé preteky a vyhrať,“ povedal Kenny, ktorý v Pekingu 2008 i v Londýne 2012 vyhral tímový šprint v družstve aj s Hoyom.

OH 2016

Kenny túto disciplínu ovládol aj pred pár dňami s ďalšími britskými kolegami. Pred štyrmi rokmi a teraz pridal zlaté medaily v individuálnom šprinte, v Riu svoje účinkovanie zakončil triumfom v keirine. „Sledoval som kariéru Chrisa Hoya, v Číne som videl, ako získal tri zlaté medaily. Vedel som, že bol jedinečný. Je ohromné, že sa mi napokon podarilo na jedných hrách vyhrať tri disciplíny ako on,“ radoval sa Kenny, ktorému ako prvá blahoželala snúbenica, štvornásobná olympijská víťazka na dráhe Laura Trottová.

Obrazom: Letná olympiáda Rio de Janeiro – 12. deň

Finále keirinu museli dvakrát zastaviť pre porušenie pravidiel. Vylúčenie hrozilo aj neskoršiemu víťazovi, keďže sa spolu s Azizulhasnim Awangom z Malajzie dostali predčasne na úroveň motocykla, za ktorým sa preteky rozbiehali. Potom niečo podobné urobil Nemec Joachim Eilers. Kenny napokon ukázal v poslednej zákrute taktickej jazdy, že má najsilnejšie nohy. Briti ovládli súťaže na dráhe, keď vyhrali šesť z desiatich disciplín.

Dráhová cyklistika – keirin:

1. Jason Kenny (V. Brit.), 2. Matthijs Buchli (Hol.) +0,040, 3. Azuzulhasni Awang (Malaj.) +0,085, 4. Joachim Eilers (Nem.) +0,110, 5. Fabián Hernando Puerta Zapata (Kol.) +0,113, 6. Damian Zielinski (Poľ.) +0,594, 7. Sam Webster (N. Zél.), 8. Michael D´Almeida (Fr.)

Samsung_reklama

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia