Peter Sagan odstúpil z klasiky Bretagne Ouest-France

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Peter Sagan
Slovenský cyklista Peter Sagan. Foto: facebook.com/PeterSagan

PLOUAY 28. augusta (WebNoviny.sk) – Belgický cyklista Oliver Naesen z tímu IAM Cycling sa prekvapujúco stal víťazom nedeľňajších jednorazových pretekov Bretagne Classic – Ouest-France (247 km), ktoré sa konali v okolí francúzskeho mestečka Plouay a boli zaradené do kalendára WorldTour. Naesen zvíťazil v záverečnom špurte o 2 sekundy pred Talianom Albertom Bettiolom (Cannondale-Drapac) a vlaňajším víťazom týchto pretekov, známych ešte pod názvom Grand-Prix de Plouay, Nórom Alexandrom Kristoffom (Kaťuša).

Slovenský favorit Peter Sagan preteky v Bretónsku nedokončil, rovnako tak jeho starší brat Juraj (obaja Tinkoff) a tiež Peter Velits (BMC Racing). Medzi klasifikovanými v cieli bol jediný slovenský cyklista – Michael Kolář. Jazdec tímu Tinkoff došiel na 124. priečke s odstupom 7:41 min za víťazom. Cieľom prešlo iba 128 z pôvodného počtu 200 pretekárov na štarte.

Sagan sa necítil dobre

Úradujúci majster sveta v pretekoch s hromadným štartom P. Sagan odstúpil z trasy podujatia približne 50 km po jeho začiatku zo zdravotných dôvodov, necítil sa dobre. Podľa konta tímu Tinkoff na twitteri môže ísť o vírusovú infekciu.

„Mal som motiváciu na týchto pretekoch niečo dosiahnuť, o to viac ma mrzí odstúpenie. Necítil som sa dobre a náročné počasie v prvých hodinách od štartu mi to celé sťažovalo. Nechcel som negatívne ovplyvniť najbližšie svoje preteky, aj preto som sa rozhodol stopnúť svoje úsilie a nepokračovať. Teraz si oddýchnem a pripravím sa na Kanadu,“ uviedol Peter Sagan na webovej stránke tímu Tinkoff.

„Peter sa už predchádzajúcu noc necítil dobre, preto by nebolo dobré, keby pokračoval. Bolo náročné zmeniť tímovú stratégiu, ale nakoniec sme sa rozhodli pre podporu tria Oscar Gatto, Roman Kreuziger a Michael Valgren. Vzhľadom na priebeh pretekov sme odviedli maximum,“ skonštatoval športový riaditeľ tímu Tinkoff Patxi Vila aj k 15. miestu najlepšieho zástupcu svojho družstva M. Valgrena.

P. Sagan by sa najbližšie mal predstaviť na dvoch tradičných septembrových jednorazových pretekoch v Kanade Grand Prix Cycliste de Québec (9. 9.) a Grand Prix Cycliste de Montréal (11. 9.).

Zo Slovákov dokončil iba Kolář

Slovenské farby na jednorazových pretekoch v západnom Francúzsku zastupovali aj Saganov starší brat Juraj a Michael Kolář (obaja Tinkoff), resp. Peter Velits (BMC Racing). V najlepšej desiatke výsledkového poradia chýbajú. Dvadsaťpäťročný Naesen triumfom v Plouay dosiahol najväčší úspech kariéry, tento rok na Tour de France skončil na celkovej 83. priečke.

Peter Sagan po vydarenej Tour de France (víťaz 3 etáp, piaty raz triumf v bodovacej súťaži) absolvoval vysokohorskú prípravu v americkom Utahu, ktorá smerovala k účasti v pretekoch cross country v horskej cyklistike na OH v Riu de Janeiro. Tam Sagan po skvelom úvode pretekov dostal dvakrát defekt a s veľkým časovým mankom už nemohol atakovať medailové pozície.

Bretagne Classic – Ouest-France (Plouay – Plouay, 247 km):

1. Oliver Naesen (Belg.) IAM Cycling 5:58:46 h, 2. Alberto Bettiol (Tal.) Cannondale-Drapac, 3. Alexander Kristoff (Nór.) Kaťuša, 4. Michael Matthews (Aus.) Orica-BikeExchange, 5. John Degenkolb (Nem.) Giant-Alpecin, 6. Maciej Paterski (Poľ.) CCC Sprandi Polkowice – všetci rovnaký čas ako víťaz,…124. Michael Kolář +7:41,… Peter Sagan, Juraj Sagan (všetci Tinkoff) a Peter Velits (BMC Racing) nedokončili.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Alexander KristoffJohn DegenkolbJuraj SaganMichael KolářMichael MatthewsPeter SaganPeter VelitsRoman Kreuziger