Majka ide k Saganovcom do tímu Bora-Hansgrohe

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Rafal Majka
Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 30. augusta (WebNoviny.sk) – Spolujazdcami slovenského majstra sveta Petra Sagana v tíme Bora-Hansgrohe budú od budúcej cyklistickej sezóny jeho súčasní poľskí kolegovia z Tinkoffu Rafal Majka a Pawel Poljanski. Dvadsaťšesťročný Majka podpísal kontrakt na dva roky a očakáva sa, že bude lídrom nemeckého družstva na pretekoch Grand Tour a etapových podujatiach.

Rodák zo Zegartovíc dvakrát ovládol súťaž vrchárov na Tour de France, v nedávnych olympijských pretekoch s hromadným štartom v Riu de Janeiro si vybojoval bronzovú medailu. V roku 2014 triumfoval na Okolo Poľska.

„Vždy som hovoril, že potrebujeme posilniť tím pre preteky Grand Tours. S Rafalom Majkom sme získali jazdca, ktorý je schopný umiestniť sa v prvej päťke. Navyše, naší talentovaní jazdci ako Buchmann, Herklotz, Konrad a Mühlberger získajú mnoho skúseností, tie im v budúcnosti na podujatiach Grand Tour môžu pomôcť k dosiahnutiu Top 10,“ povedal manažér Bory Ralph Denk, citoval ho napríklad portál Cyclingnews.

Bora-Argon 18, ako znie súčasný názov tímu, sa pre budúci rok uchádza o najvyššiu licenciu World Tour. Pomôcť by mu k tomu mal aj hlavný sponzor Specialized, ktorý údajne pokryje značnú časť platu Petra Sagan. Ten sa údajne bude pohybovať na úrovni 6 miliónov eur ročne. V drese Bora-Hansgrohe sa v nasledujúcej sezóne predstaví aj úradujúci slovenský šampión Juraj Sagan plus jeho krajania Erik Baška s Michaelom Kolářom.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Erik BaškaJuraj SaganRafal Majka