Sagan sa stretol s novým tímom, teší sa na dobrodružstvo

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Peter Sagan
Slovenský cyklista Peter Sagan. Foto: SITA/AP

RAUBLING 21. októbra (WebNoviny.sk) – Cyklistický tím Bora-Hansgrohe v piatok predstavil hlavné ciele do nadchádzajúcej sezóny – sú nimi triumf na niektorom z Monumentov a zároveň zisk zeleného dresu určeného víťazovi bodovacej súťaže na Tour de France.

O naplnenie oboch by sa mal postarať Peter Sagan za pomoci svojich tímových kolegov. Čerstvo už dvojnásobný majster sveta Sagan v piatok zavítal do nemeckého Raublingu neďaleko Mníchova medzi nových tímových kolegov, aby sa bližšie zoznámili a stanovili si základné priority spolupráce pre najbližšie tri roky. Presne na tak dlho sa Sagan upísal nemeckému tímu, ktorý od novej sezóny získa najvyššiu licenciu WorldTour.

Tento tímový míting je prvým krokom našej vzájomnej trojročnej spolupráce,“ uviedol tímový manažér Ralph Denk. Zároveň dodal, že prvý tréningový kemp tímu, ktorý angažoval okrem bratov Saganovcov aj ďalších Slovákov Erika Bašku, Michaela Kolářa, ale aj Poliaka Rafala Majku a Čecha Leopolda Königa, bude v decembri v Španielsku.

Som veľmi rád, že som súčasťou tohto prvého mítingu tímu Bora-Hansgrohe. Teším sa na spoluprácu počnúc rokom 2017. Pre náš všetkých je to nové dobrodružstvo, bude to vzrušujúce,“ uviedol Peter Sagan v tlačovej správe svojho nového družstva. „Mať svetového šampióna vo svojej zostave je pre nás krok do novej dimenzie,“ doplnil Sagana Denk.

Športový riaditeľ Enrico Poitschke prezradil ďalšie podrobnosti z cieľov Bory do nastávajúcej sezóny. „Chceme vyhrať jeden z piatich monumentov a byť do piateho miesta v celkovom poradí na dvoch z trojice pretekov Grand Tour. K tomu treba prirátať zelený dres z Tour de France a konečný výsledok do šiesteho miesta v sezónnom hodnotení WorldTour.

Nemci pripomenuli, že v ich tíme sa v novej sezóne objaví až 13 nových jazdcov, z toho ôsmi prichádzajú z tímu Tinkoff, ktorý končí svoje pôsobenie v proficyklistike. „Ďalší štrnásti budú u nás pokračovať a siedmi opustili náš tím,“ píše sa v tlačovej správe Bora-Hansgrohe, ktorú priniesol aj portál Cyclingnews.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Peter Sagan