Sagan skončil v kritériu pred Tour Down Under tretí

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Peter Sagan
Slovenský cyklista Peter Sagan počas pretekov v katarskej Dauhe. Foto: twitter.com/UCIDoha2016

ADELAIDE 15. januára (WebNoviny.sk) – Slovenský cyklista Peter Sagan skončil v nedeľu tretí v kritériu People’s Choice Classic na 50,6 km v austrálskom Adelaide pred utorňajším začiatkom etapových pretekov Tour Down Under. Člen formácie Bora-Hansgrohe nestačil vo finiši na domáceho Caleba Ewana zo zoskupenia Orica-Scott a svojho írskeho tímového kolegu Sama Bennetta. Všetci dosiahli na 50,6 km dlhých kritériových pretekoch čas 1:03:41 h.

Ewan obhájil vlaňajší triumf a bude mať okrové tričko lídra spomenutého podujatia UCI World Tour. Presadil sa v záverečnom šprinte, jazdci absolvovali 22 okruhov po 2,3 km. Dvojnásobný a úradujúci majster sveta Sagan zaútočil v predposlednom 21. kole, ale napokon sa musel uspokojiť s bronzovou pozíciou.

„Mám veľmi dobrý pocit, lebo som v šprinte zdolal Petra Sagana, momentálne najlepšieho jazdca na svete. Začal som šprintovať veľmi skoro, ale zvládol som to a to je veľké povzbudenie do budúcotýždňových pretekov,“ cituje Caleba Ewana web Sydney Morning Herald. „Nebolo to vynikajúce, ale bolo to dobré. Mali sme dohodu, že v šprinte pôjdeme na Bennetta. Skončil na druhom mieste, takže oukej,“ povedal Peter Sagan podľa rovnakého austrálskeho zdroja.

Výsledky sa nezohľadnia do poradia Tour Down Under s 1. etapou 17. januára na trati 145 km medzi Unley na periférii Adelaide a Lyndochom v malebnom Barossa Valley.

Výsledky nedeľňajšieho cyklistického kritéria People’s Choice Classic v austrálskom Adelaide (50,6 km):

1. Caleb Ewan (Aus.) Orica-Scott 1:03:41 h, 2. Sam Bennett (Ír.) Bora-Hansgrohe, 3. Peter Sagan (SR) Bora-Hansgrohe, 4. Niccolo Bonifazio (Tal.) Bahrain-Merida, 5. Edward Theuns (Belg.) Trek-Segafredo, 6. Mark Renshaw (Aus.) Dimension Data,…20. Martin Velits (SR) Quick-Step Floors – všetci v rovnakom čase ako víťaz,…70. Michael Koláŕ (SR) Bora-Hansgrohe +53 s.

http://www.smh.com.au/sport/cycling/australian-cycling-caleb-ewan-beats-peter-sagan-to-win-peoples-choice-classic-20170115-gtrx2a.html

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Caleb EwanMartin VelitsMichael KolářPeter SaganSam Bennett